K tragédii došlo v okrese Lincoln, který leží na jih od Jacksonu, hlavního města státu. Muž střílel ve dvou objektech města Brookhaven a v domě v Bogue Chitto.

Možným podezřelým je podle místních médií jistý Cory Godbolt. Při zatýkání uvedl, že zabíjel proto, že „miloval svou ženu a děti."

Možným spouštěčem střelby byly rodinné rozepře. Podle místního listu je podezřelým ze zabití osmi lidí Cory Godbolt. V rozhovoru, který poskytl novináři během zatýkání, uvedl, že čin spáchal, protože "miloval svou ženu a děti".

Problémy britských aerolinek se protáhly až do neděle.
Líbánky ze všechny peníze. Problémy British Airways ještě nekončí

Godbolt se zřejmě pohádal s příbuznými, u kterých byly pravděpodobně v té době jeho děti, a on je chtěl vzít zpět. Zatím není známo, jestli jsou mezi mrtvými právě také děti, děti příbuzných nebo příbuzní.

Když v domě došlo k hádce, přivolali sousedé nebo rodinní příslušníci policii. Jednou z obětí přestřelky mezi policisty a Godboldem se stal zástupce šerifa. Pachatel měl v úmyslu zastřelit i sebe, ale došla mu munice.

Vztah Angely Merkelové a Donalda Trumpa rozhodně neoplývá srdečností.
Merkelová varuje Evropu, že USA a Británie už nejsou spolehliví partneři

Střelec si v jeden okamžik vzal za rukojmí šestnáctiletého chlapce, tomu se ale podařilo utéct. Godbolt řekl novinářům po zatčení, že je mu líto zabitého policisty: "Soucítím s ním, nechtěl jsem mu ublížit. Prostě se zrovna ocitl na místě. Chtěl jsem odvézt domů děti, ale někdo zavolal policisty, aby udělali to, co mají, tedy zasáhli. Utratil jsem jeho život, je mi to líto."

Guvernér státu Mississippi Phil Bryant čin označil za „nesmyslnou tragédii". Vyjádřil smutek nad smrtí policisty. Uvedl, že „příliš často přicházíme o ty nejlepší mezi námi. Zabitým policistou byl William Durr, shodou náhod stejně starý jako jeho vrah.