Od pondělka, kdy bouře zasáhla New York, do pátku počet vražd ve městě klesl o 86 procent, případů znásilnění ubylo o 44 procent, napadení o třetinu a krádeží aut asi o čtvrtinu. Statistika se zvýšila, jen pokud jde o vloupání, policie jich vyšetřovala o tři procenta více.

„Celkem se za těch pět dnů stalo 1061 trestných činů, pro srovnání loni v tom samém týdnu jich bylo 1541," uvedl mluvčí newyorské policie Paul Browne. To znamená meziroční pokles o 32 procent.

Policie po jedné z nejhorších přírodních katastrof, jaké oblast New Yorku pamatuje, měla plné ruce práce se záchranou lidí z postižených oblastí. Mezi obyvateli města se rozšířil strach, že se čtvrti bez dodávek proudu stanou vyhledávaným místem pro zločince.

V sobotu policisté posílili hlídky na benzinových stanicích poté, co bylo v pátek nejméně deset lidí zatčeno kvůli hádkám vyvolaným předbíháním ve frontách na pohonné hmoty. Řidiči museli čekat několik hodin a někteří s vidinou toho, že zásoby jsou omezené, ztratili nervy, napsala agentura Reuters. Dalších pět lidí bylo kvůli nevhodnému chování na čerpacích stanicích zatčeno v sobotu.