Čtyři lidé utrpěli zranění, informují polská média. Jde už o druhou kolizi vlaků v Polsku během několika dnů.

Srážka se stala u nástupiště. Nákladní vlak přijel, i když na semaforu byla červená, a narazil do stojící osobní soupravy, ve které ještě nebyli cestující. Zranění utrpěli strojvedoucí a průvodčí osobního vlaku a strojvedoucí a mechanik nákladního vlaku, řekl rádiu TOK FM mluvčí místní policie. Všichni byli převezeni do nemocnice, dva ale jen na pozorování, uvedla televize.
Na zastávce ve varšavské čtvrti Praga, kde stojí jeden ze stadionů připravených pro blížící se evropský fotbalový šampionát, se ve středu čelně srazily dva příměstské vlaky. Dva lidé utrpěli lehká zranění.

Polsko má ještě v čerstvé paměti neštěstí ze začátku března, kdy při srážce vlaků u obce Szczekociny na jihu země zemřelo 16 lidí. Také tehdy se čelně srazily dvě soupravy. Tato katastrofa jen několik měsíců před začátkem mistrovství Evropy ve fotbale vyvolala pochybnosti o bezpečnosti železniční dopravy v Polsku, s níž se také počítá při přepravě fotbalových fanoušků.
Šampionát pořádá Polsko společně s Ukrajinou od 8. června. V Polsku se bude hrát ve Varšavě, v Poznani, v Gdaňsku a ve Vratislavi.