Přejete si spatřit lídra Ruské federace v roli hokejisty, milovníka zvířat, gladiátora, ale i Supermana nebo Dědy Mráze?

Současný ruský vůdce, který před pár dny oznámil, že v příštím roce hodlá počtvrté kandidovat na funkci prezidenta, se dočkal oslavné expozice přímo v centru Moskvy. Kontroverzní výstava nese název SuperPutin.

Vladimir Putin v Novgorodské oblasti
Konec dohadů: Putin potvrdil, že bude znovu kandidovat na prezidenta

Jak sdělila agentuře AFP jedna z organizátorek, dvaadvacetiletá studentka a modelka Julija Djuževová, „každý obraz zdůrazňuje prezidentovu kvalitu a hodnotu“.

A tak mohou návštěvníci obdivovat obrazy velkorysého formátu, na nichž se Putin mazlí se štěnětem, leopardem, jede na medvědu a přitom mává ruskou vlajkou anebo odpaluje rakety v ruských barvách.

Zdroj: Youtube

Třicet mladých ruských malířů a sochařů, vystavujících v galerii UMAM v bývalé tovární hale tyto své putinovské kompozice, podle Djuževové svého lídra miluje a váží si ho.

Až tak, že mu neváhali přimalovat úbor superhrdiny. Proč? „Protože je to superprezident a supervůdce. Je upřímný, má rád sport, hudbu a zvířata.“

Vladimír Putin a jeho láska ke psům.
Putin dostal dárek od turkmenského prezidenta. Pes dříve strašil i Merkelovou

Poté, co si výstavu prohlédnou ruští zájemci, přesune se exhibice do Berlína a Londýna. Vstup na výstavu je zdarma, což vzbuzuje dojem, že jde o součást Putinovy předvolební kampaně.