Původní zprávy kyjevských médií hovořily o dvacítce vojáků, kteří údajně v troskách letadla zahynuli. Mluvčí ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko ale novinářům řekl, že kromě sedmičlenné posádky a jednoho člena doprovodu v letadle žádní další vojáci nebyli.

Osud posádky letadla je nejasný. Ministr obrany Valerij Heletej oznámil, že dva piloti se po zásahu raketou katapultovali. Zdroje z ukrajinského ministerstva obrany naznačují, že posádka incident zřejmě přežila, po pádu letadla se prý někteří její členové spojili s generálním štábem.

Povstalci zajali čtyři členy posádky

Povstalci mezitím oznámili, že čtyři členy posádky letadla našli a zajali. Podle tiskové služby samozvané Luhanské lidové republiky byli transportováni k výslechu ve městě Krasnodon. Mají prý to nejlepší zacházení, o jejich zdravotním stavu není ale nic známo.

Ukrajinské velení tvrzení vzbouřenců popřelo. „Řeší se jejich doprava na bezpečné místo," uvedl Lysenko. „Organizuje se obrněná skupina, která bude mít letecké krytí. O jejich zatčení nemáme žádné zprávy. Jsou živí, spojili se s námi telefonicky," dodal mluvčí.

Ukrajinští vojenští odborníci považují za vyloučené, že by ve velké výšce letící stroj vzbouřenci sestřelili vlastními silami. Letadlo bylo prý buď zasaženo ruskou protiletadlovou baterií Pancir, nebo ho zasáhla raketa vzduch-vzduch odpálená z ruského bojového letounu. Startoval prý z vojenského letiště Millerovo, které leží asi 50 kilometrů východně od ukrajinských hranic.