V Evropě jsou to všichni europoslanci v Bruselu a nově také zástupci národních států v čítárnách na amerických ambasádách. Tito lidé jsou navržení vládou a jejich počty se v členských zemích EU značně liší. Například server Ceskapozice.cz uvedl, že v Česku jde o 100 lidí, zatímco Irsko delegovalo pouhé tři zástupce. Ve Spojených státech má toto privilegium každý člen Kongresu a podle zdrojů serveru EurActiv také řada dalších lidí z byznysu, odborů či nevládních organizací.

Zatímco EU zveřejňuje alespoň své návrhy, v USA podléhají režimu utajení jak již vyjednané pasáže, tak americké návrhy. „Můžu jít do zvláštní, zabezpečené místnosti. Nesmím si vzít žádná elektronická zařízení – počítač, ani telefon. Nemůžu si ani psát poznámky. Můžu o dohodě číst, ale nemůžu na veřejnosti mluvit o detailech," popsala stanici NPR americká demokratická senátorka Elizabeth Warrenová.

Eurokomisařka pro obchod Cecilia Malmströmová, která v pátek navštíví Prahu, si vzala zprůhlednění jednání o TTIP jako jedno ze svých témat. Nejen 
v europarlamentu ale čelí kritice kvůli pokračujícímu utajování dohodnutých pasáží, jež si vymínil Washington. „Mezi kulturou transparentnosti 
v EU a v USA jsou značné rozdíly," řekla webu EuraActiv euroombudsmanka Emily O'Reillyová, podle níž by měly USA alespoň vysvětlit, proč považují dané pasáže za tajné.

Oslavovaná i zatracovaná smlouva.