Výška hladiny v Paříži klesla v noci pod šest metrů a ráno byla na úrovni 585 centimetrů. V pátek vznikly obavy, že Seina o víkendu stoupne až na 6,5 metru, kdy by hrozilo zaplavení části centra. Hladina nakonec vyšplhala maximálně na 610 centimetrů, a to v noci na sobotu. Poté se vrátila na páteční hodnotu 607 centimetrů. Návrat do původní výšky kolem půldruhého metru ale podle Vigicrues potrvá několik dní.

Rozvodněná Seina se stala jednou z atrakcí pro obyvatele a návštěvníky francouzské metropole. Lidé se podle místních médií scházejí na mostech a nábřežích a pozorují a fotografují rozbouřené vody. "Připomíná nám to, že příroda je silnější než člověk. Nelze nic dělat, jen čekat," řekl agentuře AFP jeden z přítomných, 26letý podnikatel Daniel Riboulet.

Úřady a záchranáři dnes sledují situaci hlavně v departementech Seine-Maritime a Eure. Největší povodně se očekávají kolem břehů Seiny v noci na pondělí asi 30 kilometrů jižně od města Rouen. Ohrožena může být i tato metropole Normandie. Úřady již na mnoha místech zakázaly dopravu a vyzvaly k obezřetnosti. "Je naprosto nezbytné zamezit tomu, aby se lidé nechali zaskočit a někde uvízli," řekla médiím ministryně pro životní prostředí Ségolène Royalová.

Meteorologická služba Météo-France předpovídá na dnešek další přeháňky na velké části Francie. Kromě Eure a Seine-Maritime je preventivně vyhlášena pohotovost pro případ povodní v dalších 15 departementech, například v Lotrinsku.