"Víme, že zanedlouho budou v Srbsku prezidentské volby. Přejeme úspěch stávající vládě," řekl Putin podle listu Kommersant po jednání s premiérem, který je kandidátem své strany na šéfa státu. Putin také ocenil růst vzájemného obchodu o 40 procent v uplynulém roce, i když sami srbští novináři si podle Kommersantu stěžovali na stagnující ekonomiku a chabé ruské investice.

Čtěte také: Putin "odkryl" karty. Dopingový systém v Rusku selhal. Stát ale podvody neřídil

Kommersant poznamenal, že žádný z kandidátů na srbského prezidenta není protiruský, avšak jen jeden z nich mohl přijet do Moskvy pro podporu, kterou Putin vůbec nemusel vyslovit, a to tím spíše, že Vučić nedávno opět označil anektovaný Krym za součást Ukrajiny.

"Nezbývá než doufat v obdobnou laskavost, tedy že i nový režim v Srbsku po dubnových volbách podpoří Vladimira Putina při nadcházejících prezidentských volbách v Rusku," poznamenal s patrnou ironií Kommersant.

"Koukejte, v Kremlu teď schvalují budoucí prezidenty - a dokonce i (německá kancléřka) Angela Merkelová se zapsala na květen," zažertoval populární ruský list Komsomolskaja pravda ohledně návalu prezidentských kandidátů u Putina. Vždyť po pohlavárovi neuznávané Jižní Osetie Leonidu Tibilovovi a vůdkyni francouzské krajní pravice Marine Le Penové je Vučić v posledních dnech už třetí zahraniční vůdce, který do Moskvy zavítal v předvečer voleb ve své zemi.

Čtěte také: Kosovští Srbové končí po půl roce s bojkotem vlády a parlamentu