Ředitel ruské kontrarozvědky FSB Alexandr Bortnikov dnes agentuře TASS řekl, že policie má v případu Němcovovy vraždy podezřelé. Na dotaz novinářů šéf tajné policie prohlásil, že "podezřelí existují vždycky". Jejich případnou účast na útoku ale policisté prověřují jen v rámci jedné z vyšetřovacích verzí, dodal Bortnikov a odmítl novinářům sdělit další podrobnosti.

Podle listu Kommersant policisté předpokládají, že vrah svou zbraň po útoku na Němcova odhodil z mostu do řeky Moskvy. S pomocí potápěčů a speciální techniky proto prohledávají dno toku v naději, že pistoli Makarov ráže devět milimetrů najdou.

Vyslechli řidiče pluhu i kolemjdoucího

List Nězavisimaja gazeta dnes napsal, že kromě Němcovovy milenky Hanny Durycké policisté vyslechli další dva svědky vraždy - řidiče sněžného pluhu, který v době vražedného útoku projížděl po mostě, a jistého mladíka, který prý v téže době kráčel nedaleko za Němcovem. Zda získali nové poznatky, není známo.

V noci z pátku na sobotu, kdy byl Němcov zabit, podle ruských médií projížděl po mostě ještě další automobil, osobní vůz značky Ford. Agentura TASS napsala, že auto patří ochrance ruského ministerstva financí. Jeho řidič si prý po pracovní době se služebním vozem přivydělával taxikařením na černo. Kolem místa činu údajně projížděl už v době, kdy byl Němcov mrtvý.

Památku mrtvého opozičního politika dnes minutou ticha uctila horní komora ruského parlamentu. Návrh věnovat Němcovovi pietní vzpomínku předložil místopředseda Rady federace Jevgenij Bušmin. Němcov byl podle něj známým politikem, ve své době zastával významné vládní funkce. "Stal se opozičníkem, což je normální," poznamenal senátor.