Po dnešních poledních modlitbách vyšly z egyptských mešit davy lidí. Káhirou jich po několika hodinách pochodovaly desítky tisíc.

Zprávy o situaci jsou velmi chaotické. Ministerstvo vnitra lidi vyzvalo, aby se nepřibližovali k centru, které je od ráno přísně střeženo vojáky. Centrální náměstí Tahrír, které bylo dějištěm protestů v minulosti, bylo zcela uzavřeno.

Lidé se snažili dostat na Ramsesovo náměstí, které je severně od Tahríru. Právě odtud je hlášeno nejvíce obětí. Svědci, jež cituje Reuters, jich prý viděli 50. Zprávy lze ale těžko nezávisle ověřit.

Účastníci protestu, které citovala stanice Al-Džazíra, například tvrdili, že na dav střílely posádky z vrtulníků, které přelétávaly demonstrantům nad hlavami.

Protestovalo se i mimo hlavní město. V Imáílíji na severu země při potyčce zemřeli čtyři lidé. Dalších osm obětí je hlášeno z Dimjátu rovněž na severu Egypta. Pět lidí zahynulo ve Fajjúmu. Protestovalo se rovněž v Tantě na Alexandrii. Agentura ANSA napsala, že islamisté pochodovali i rudomořskou Hurgadou.

Armáda od rána posilovala ostrahu káhirského centra a také čtvrti Nasr, která byla centrem protestů bratrstva v minulých týdnech. Policie má nařízeno zajistit ostrahu veřejných budov a dostala pokyn použít v případě potřeby ostrou munici.