Thajská policie také varovala obyvatele v provincii Nakchon Sítchammarát před deseti krokodýly, kterým se podařilo utéci z tamní zoologické zahrady. Úřady navíc informovaly, že krokodýli, kteří dosahují délky až pěti metrů, jsou hladoví. Všechny pokusy policie je chytit byly zatím neúspěšné.

Záplavy začaly na Nový rok, což je v tamní oblasti neobvyklé. Období dešťů trvá v Thajsku většinou od června do října. V nynější turistické sezoně ale postihly jih Thajska už druhé záplavy. Ty první ze začátku prosince si vyžádaly 35 obětí.

Čtěte také: Čtvrtý den třeskutých mrazů si vyžádal další oběti na životech

Od Nového roku zemřelo v důsledku povodní v Thajsku již 19 lidí, většina z nich se podle thajského krizového štábu utopila.

Velká voda překvapila řadu turistů. V pátek zachránila policie pět rekreantů, včetně jednoho Němce, ze zatopeného hotelu v provincii Nakchon Sítchammarát. Tamní letiště muselo být kvůli povodním uzavřeno, zatím do pondělka. Přerušeno bylo i vlakové spojení.

Na thajském ostrově Samui, který je oblíbenou destinací zahraničních turistů, úřady kvůli velké vodě zakázaly koupání a potápění. Několik stovek návštěvníků čeká na tamním letišti, protože jejich lety byly odloženy.

Přečtěte si: Čtyři mrtvé a 21 zraněných si vyžádala nehoda autobusu ve Francii