Projekt Žena regionu patří všem ženám, které aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí.

„Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média tušení," uvedla zakladatelka projektu Denisa Kalivodová.

Čtěte také: Byl vyhlášen osmý ročník soutěže Žena regionu. Nominujte své favoritky

Soutěží se v kategoriích podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport. O obětavosti se málo mluví, je nejen čas na změnu, ale i na přihlášení do soutěže.

Ženou regionu může být charitativní pracovnice i umělkyně

Vítězkou loňského sedmého ročníku ocenění Žena regionu se například ve Středočeském kraji stala Petra Janatková, organizátorka několika úspěšných benefičních sbírek pro zvířecí útulky na Benešovsku. Mladá akční žena zvládá nejen tři práce, ale i pěknou řádku charitativních aktivit.
Nad letošním 8. ročníkem soutěže převzal záštitu Senát Parlamentu České republiky a Asociace krajů České republiky. 

Nepřehlédněte: Ženou regionu se stala Lenka Klasnová, zakladatelka fondu Šance onkoláčkům

Pravidla soutěže
*Nominovat své favoritky můžete do 1. března 2017, a sice vyplněním formuláře online na webových stránkách www.zenaregionu.cz. 
*Od 7. do 28. března proběhne internetové hlasování. Na webových stránkách soutěže se můžete seznámit s příběhy jednotlivých žen a hlasovat pro svou favoritku. Ženou regionu se stane osobnost s nejvyšším počtem platných hlasů. 
*Vyhodnocení výsledků hlasování a kontaktování regionálních vítězek se uskuteční ve dnech 29. března - 4. dubna 2017. 
*Regionální vítězky ze všech čtrnácti krajů budou postupně oceněny od 4. dubna do 2. května 2017. Během května se uskuteční regionální galavečery v jednotlivých krajích. 
*Vyvrcholením soutěže Žena regionu bude slavnostní galavečer v červnu 2017, kde bude vyhlášena absolutní vítězka ankety s největším počtem hlasů. Udělena bude také Cena odborné poroty a Cena Senátu Parlamentu ČR.