Štafeta mužů odstartovala po zlepšení podmínek o půl hodiny později oproti plánu a Šlesingr s Krupčíkem nezačali dobře.

Po první půlce bylo Česko čtrnácté s odstupem téměř tři a půl minuty za nejlepšími. Soukup vytáhl české barvy o dvě místa výše a Moravec projel cílem dvanáctý se ztrátou přes čtyři minuty na Francii.

Jen na střelnici svěřenci trenéra Ondřeje Rybáře ztratili na vítěze přes minutu a půl.

Pro biatlonisty je dvanácté místo nejhorším výsledkem v sezoně. V německém v Ruhpoldingu dojeli před deseti dny pátí a v předešlých závodech byli sedmí a devátí. Závěrečnou přípravu na olympiádu absolvují muži ve slovinské Pokljuce.

Češkám zrušení nevadilo

Za ženy rozjížděla Veronika Vítková, která na svém úseku upadla a nakonec předávala devátá s odstupem dvaceti sekund za vedoucím Ruskem. Jitce Landové se nepovedla položka vleže, musela na trestné kolo a klesla na 17. místo.

Než dojela Landová na střelbu vstoje, rozhodčí štafetu kvůli mlze, která padla na stadion, zastavili. Eva Puskarčíková ani Gabriela Soukalová se na trať už nedostaly.

"Šlo o bezpečnost, o fair play a závod se musel zrušit," řekl trenér Jindřich Šikola v České televizi. "A co se týče našeho vystoupení, tak jsem docela rád, protože se to pro nás nevyvíjelo dobře," dodal kouč.

V této sezoně byl závod žen předčasně ukončen už podruhé. Poprvé se tak stalo v prosinci ve švédském Östersundu, kde byl kvůli silnému větru ve dvou třetinách zastaven stíhací závod. Muži se tam na trať vůbec nevydali.

Závody SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Francie (S. Fourcade, Boeuf, Beatrix, M. Fourcade) 1:14:34,1 (0 tr. okruhů + 4 dobíjení), 2. Švédsko (Arwidson, Ferry, Lindström, Bergmann) -2,6 (1+5), 3. Německo (Lesser, Birnbacher, Peiffer, Schempp) -38,8 (1+10), 4. Norsko -1:34,6 (2+11), 5. Rakousko -2:33,4 (0+8), 6. Kanada -2:41,4 (2+11), …12. ČR (Šlesingr, Krupčík, Soukup, Moravec) -5:05,9 (0+9).