Ve srovnání s předchozí sezonou má letos Koukalová o 600 tisíc korun méně. Rozdíl dělá skutečnost, že loni celkově SP vyhrála a nyní byla druhá. V minulé zimě jezdila častěji jako vedoucí žena pořadí se žlutým a červeným startovním číslem, za což mají závodníci rovněž prémie od IBU.

Čtěte také: Koukalová má po 2. místě v hromadném závodě další malý glóbus

Za výkony ve Světovém poháru, do kterého se počítá i mistrovství světa, Koukalová získala přes 200 tisíc eur. Od českého svazu dostane navíc za vystoupení na šampionátu v Hochfilzenu 378 750 korun, ale částka nejspíše bude zdvojnásobena od svazových sponzorů a osobních reklamních partnerů biatlonistky.

"Její popularita už letí do kosmických výšin, je to megahvězda napříč obory. V rámci českého reklamního trhu patří k těm nejlépe placeným," řekl už na mistrovství světa Jiří Hamza, šéf českého biatlonu, který je zároveň manažerem Koukalové.

Sedmadvacetiletá hvězda má za sebou sezonu korunovanou titulem mistryně světa ve sprintu a ziskem dvou malých glóbů za sprint a hromadné závody. Jejich zisk podle marketingových expertů reklamní potenciál Koukalové příliš neovlivní, protože ten je už na české poměry dosti vysoký.

Část příjmů z reklamy má přes Český biatlonový svaz a část inkasuje spolu se svým manželem badmintonistou Petrem Koukalem v rámci unikátních osobnostních práv na pár. Ročně si tak v současnosti podle marketingového ředitele České sportovní Jiřího Mazánka může přijít na přibližně pět milionů korun.

Lákají ji další starty na Vysočině

Sedmadvacetiletá hvězda má za sebou sezonu korunovanou titulem mistryně světa ve sprintu a ziskem dvou malých glóbů za sprint a hromadné závody.

V další sezoně budou vrcholem olympijské hry v Pchjongčchangu a možná nepůjde o poslední zimu Koukalové, jak závodnice dříve uváděla. "Rozhodně nechci říct, že následující sezona bude poslední," řekla českým novinářům při finále SP v Oslu.

Koukalovou naladilo vítězství v prosincovém závodu s hromadným startem při SP v Novém Městě na Moravě před 35 tisíci fanoušky. Proto myslí na další Světový pohár na Vysočině v prosinci 2018, tedy v sezoně po olympiádě. "To mě láká," přiznala.

"Moje myšlenky hodně směřují i k rodině, takže uvidíme. Jsem člověk, který se hodně rozmýšlí na základě aktuální výkonnosti. Když uvidím, že mi to chutná a vše funguje, jak se ode mě čeká, věřím, že stroj uvnitř ještě potrápím," dodala

Nepřehlédněte: Koukalová obhájila v SP glóbus za sprint, i díky "pochodovému cvičení"