Má pušku a umí slušně střílet, takže probuzení kýblem ledové vody nedoporučujeme. A vůbec: biatlonistka Gabriela Koukalová a její vyhřátá postel jsou po ránu nerozlučnou dvojkou.

Kdyby jen po ránu… Jakmile Gabča dospává deficit, poleží si klidně do dvou hodin odpoledne. Žádný stres, jen poctivé lenošení. „To mám strašně ráda. Nejradši bych všechny tréninky v sezoně o několik hodin odložila a chodila na ně až po večeři! Bohužel tým vyžaduje kázeň, takže to pokaždé musím nějak zvládnout,“ říká pro internetové stránky Českého olympijského výboru.

Koukalová je královnou
"Užívám si to! Život jsou střípky radostí..."

Když s manželem na konci března odletěla na exotickou dovolenou, hned na svůj Facebook napsala, že cestu letadlem strávila spánkem a jídlem, tedy svými nejoblíbenějšími činnostmi.

S koncem zimy má ale vždy trochu problém zvolnit. Rozpumpovanému tělu ze dne na den nepřikáže, že je čas na leháro. Je stále aktivovaná k pohybu. Při vyhlašování Sportovce roku v jabloneckém divadle to potvrdila i její maminka Gabriela Soukalová. „Snad se časem vyvinu v lepšího odpočívače. Zjišťuju, že i tohle vyžaduje určitý trénink,“ míní jablonecká rodačka.

Tenis dělá pro radost, této vášni propadla

Po sezoně, když sleze sníh a Gabča zrovna nespí, piluje schopnosti ve svém sportu číslu dva. Už druhé léto po sobě propadla vášni v tenis: „Jsem antitalent, ale baví mě to.“

K tomu běhá nebo jezdí na kolečkových lyžích. Ale pozor, s během to ještě na začátku května nebylo úplně růžové. Několik rekreačních běžců si totiž v pražských parcích připsalo možná nejcennější skalp kariéry. „Měla jsem pocit, že jsem úplně někde jinde. Lidi mě vážně předbíhali, sotva jsem jim stačila. Doufám, že se budu zase zlepšovat a fyzička půjde nahoru,“ uzavřela naše biatlonistka.

Miroslav Pelta.
Fotbalový boss Miroslav Pelta chce klid, pečují o něj teď lékaři