Hvězda světového sportu ke svým titulům letos přidala zlatou a dvě stříbrné medaile z mistrovství světa i stříbro z evropského šampionátu. V pondělí přijala poděkování za vynikající reprezentaci města a podepsala se i do žďárské kroniky. „Jsem hrozně ráda, že se tady takhle můžeme sejít, a moc děkuji všem, že sem přišli," řekla usměvavá rychlobruslařka.

Martina Sáblíková
Martina Sáblíková po třicetinách: Trochu mě překvapuje, jak ten čas letí

Dočkala se i malého překvapení – dostala dvoupatrový dort s velkou jedničkou se svým jménem. „Jsi prostě naše jednička," komentoval to místostarosta Josef Klement.

Martina Sáblíková ale nebyla jedinou protagonistkou slavnostního setkání. Za skvělé sportovní výsledky dostaly poděkování a ocenění i žďárské sportovní naděje: žákyně žďárské základní školy Komenského 2, které zvítězily v basketbalové Sportovní lize základních škol o Pohár ministryně školství, a dvě mládežnická družstva Basketbalového klubu Žďár nad Sázavou – nejmladší minižáci vyhráli v národním finále smíšených družstev, mladší minižáci v něm získali 7. místo.

Valná hromada Fotbalové asociace ČR
Šéf Brumova Vilímek: Smutný pohled, stovka chlapů hlasovala na pokyn Berbra

Dárky jim předávala i Martina Sáblíková, a při autogramiádě se jim podepisovala třeba i na rukáv trika. „Moc si toho cením, že tady můžu být. A vážím si nejenom ocenění mých výkonů a toho, co město dělá pro sport, ale také toho, že sama můžu předat ocenění jiným sportovcům," pověděla Martina Sáblíková.

„Ještě víc mě těší, že jde o basketbal – sport, se kterým já jsem začínala. Je to taková moje srdcovka, sport, který mi hodně dal v době mých začátků," vzpomněla s úsměvem šampionka, oblečená do trička s dívkou s basketbalovým míčem.

Kanoista Martin Fuksa.
Úspěšný víkend: Kanoista Fuksa i kajakář Dostál slaví další vítězství