Kdo se z přihlášených účastníků objeví v dějišti první?

V tomto díle představujemePIRUETU - videa najdete na konci stránky.

Všechna videa se skoky
v provedení mistra Evropy Tomáše Vernera
najdete zde

„Výprava z Arménie, která přiletí hodinu po sobotní půlnoci na letiště do Krakova," prozradil Stanislav Žídek, předseda organizačního výboru ME 2017 a místopředseda Českého svazu krasobruslení. „Z českých krasobruslařů přijede už v sobotu Jiří Bělohradský se svými trenéry Vlastou Kopřivovou a Tomášem Vernerem, který tady má jako ambasador šampionátu řadu povinností," řekl Žídek.

Nejvíc výprav očekávají zítra, další pak v pondělí.

„Řada hvězd trénuje v zámoří a přílet si naplánovala tak, aby jejich aklimatizace nebyla moc dlouhá ani krátká. Větší část těch nejlepších mužů proto přijede až v úterý," vysvětlil Žídek s tím, že mezi nimi bude i Michal Březina. Bronzový medailista z ME 2013 se na domácí vrchol sezony připravoval u arménského kouče Rafaela Arutjunjana v Los Angeles. Krátký program mužů začne v pátek.

Účastníci si za cílová vybrali tři letiště. „Překvapilo mě, že hodně členů výprav si našlo cestu až do Ostravy. Měli jsme připravená auta, teď pro ně musíme do Mošnova posílat docela velké autobusy," smál se předseda organizačního výboru a doplnil, že největší část pak přiletí do Katovic a Krakova.

Zdroj: Deník

O medaile se v Ostravě utká 36 mužů, 35 žen, 18 sportovních dvojic a 30 tanečních párů. Mezi nimi budou tři obhájci zlata z Bratislavy 2016 Španěl Javier Fernández, Ruska Jevgenija Medveděvová a francouzský taneční pár Gabriella Papadakisová Guillaume Cizeron. Chybět bude jen ruská sportovní dvojice Taťjana Volosožarová Maxim Traňkov, kteří čekají miminko.

Oficiální tréninky v Ostravar Aréně začnou v pondělí. Kdo otestuje led jako první? „Tím, že Jiří Bělohradský přijede už v sobotu, určitě mu dáme možnost si zatrénovat. Především ale celá skupina bruslařů a tanečníků, kteří budou mít zkoušky na středeční slavnostní zahájení," vysvětlil Žídek. Bude mezi nimi i Tomáš Verner, mistr Evropy z roku 2008? „Je jedním ze sólistů," prozradil Žídek, na co se mohou těšit fanoušci.

Zdroj: Archiv
Zdroj: Archiv
Zdroj: Archiv

Program ME v krasobruslení 2017

Středa 25. ledna 201711.00: Ženy - krátký program
18.00: Zahajovací ceremoniál
18.45: Sportovní dvojice - krátký program

Čtvrtek 26. ledna 2017
12.00: Taneční páry - krátké tance
19.00: Sportovní dvojice - volné jízdy

Pátek 27. ledna 2017
11.15: Muži - krátký program
18.00: Ženy - volné jízdy

Sobota 28. ledna 2017
13.30: Taneční páry - volné tance
17.50: Muži - volné jízdy

Neděle 29. ledna 2017
14.30: Exhibice

Všechny díly seriálu Škola krasobruslení Tomáše Vernera včetně videí najdete zde