Ledecká opanovala i druhý obří slalom v tomto ročníku Světového poháru, v prosinci nenašla přemožitelku v italské Carezze. V čele hodnocení alpských disciplín vystřídala Rusku Jekatěrinu Tuděgeševovou, která v sobotu skončila třetí.

"Jsem ráda, že jsem vyhrála a budu se snažit vyhrát i další závod. Budu se snažit prodat, co jsem natrénovala," řekla Ledecká novinářům po finálové jízdě. "Byl to skvělý závod. Vůbec jsem nevěřila, že budu takhle jezdit v podstatě bez chyby. Taky tomu pomohlo tohle skvělý prkno."

Po prvenství v kvalifikaci Ledecká v osmifinále vyřadila Švýcarku Ladinu Jennyovou, kterou porazila o 91 setin sekundy. V dalším kole na českou závodnici nestačila o téměř dvě sekundy dvaačtyřicetiletá rakouská legenda Claudia Rieglerová. "Všechny jízdy jsem si užívala a přála bych si, aby každý závod byl takový," řekla Ledecká.

V Rogle vyhrála předloni svůj prvním závod v SP a nyní se radovala znovu. "Tenhle kopec je nádherný, krásně to připravili," chválila organizátory a děkovala svému týmu za podporu - matce Zuzaně, rakouskému kouči Richardu Picklovi, servismanovi Petru Kouřilo a fyzioterapeutovi Jakubu Markovi. "Všichni jsou skvělí a odvedli perfektní práci," uvedla dcera zpěváka Janka Ledeckého.

Pomohlo i mužské "prkno"

Všechny vyřazovací jízdy absolvovala v modré dráze. "Po kvalifikaci jsme nevěděli, jakou dráhu si vybrat. Holky jezdily rychle v modrý, ale kluci v červený. Pro modrou jsem se rozhodla, protože byla hezčí na jízdu," řekla.

Znovu využila toho, že jako jediná jezdí na mužském prkně. "Oproti holkám jsem mohla hodně carvovat, protože tohle prkno to umí," libovala si.

Nejtěsnější souboj svedla Ledecká v semifinále s Ruskou Jelizavetou Salichovovou, nad kterou zvítězila o dvě desetiny. Finálové jízdě jasně kralovala, když byla o 4,44 sekundy rychlejší než Kreinerová.

Za týden pokračuje Světový pohár městským závodem v Moskvě. "Je hodně specifický," řekla Ledecká o paralelním slalomu, který se jezdí na speciální rampě a snowboardistky si na trati před závodem nezatrénují. "Je to totálně ledovatý a první kvalifikační jízdu jedete nerozcvičený, ale těším se," prohlásila.

SP ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Sobolev (Rus.), 2. Jankov (Bul.), 3. Wild, 4. Dětkov (oba Rus.).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 závodech): 1. Jankov a Sobolev oba 1800, 3. Wild 890.

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Jankov 3090, 2. Sobolev 1996, 3. Felicetti (It.) 1700.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Kreinerová (Rak.), 3. Tuděgeševová, 4. Salichovová (obě Rus.).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 závodech): 1. Ledecká 2000, 2. Kreinerová 1200, 3. Tuděgeševová 1200.

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Ledecká 2790, 2. Tuděgeševová 2560, 3. Kummerová (Švýc.) 1760.