Přispěl k tomu novoroční vývoj sezony. Po rychlém konci ve slalomu v Semmeringu se vydala do Francie, kde ve čtyřech FIS závodech v superG a ve sjezdu nasbírala kvalitní body, opravňující ke startu mezi elitou.

Pak ji sice mírně zbrzdila rýma, kašel a teploty, ale zajela slušné 3. a 4. místo ve FIS obřím slalomu v Maria Almu. Ještě v následujícím Gaalu se držela po prvním kole druhá, ale v další jízdě vypadla. „Nebylo vidět, komprese mě zmáčkla," vysvětlila karambol. Druhý pokus ve stejném místě už byl z důvodu chumelenice zrušen.

Také čtěte: Poláci o olympiádě v Krkonoších: Velká šance, jakkoli se to může zdát bláznivé

Následoval přesun do rakouského Altenmarktu/Zauchensee k letos třetímu pokusu ve světovém poháru. Jenže čekání na superkombinaci bylo i tady vinou počasí marné. „Škoda, hezký výlet, jen jsem byla naštvaná… Ještě se uvažuje o tom, že by se tenhle zrušený závod konal v Crans Montaně v únoru, kdy je tam na programu druhá superkombinace sezony," přidává čerstvé info havířovská lyžařka. A tak vzala zavděk aspoň třídenním kvalitním tréninkem slalomu v nedalekém St. Michaelu.

Brzdění je nebezpečnější

Poslední započítané body do FIS žebříčků ji teď pustí na start sobotního sjezdu i nedělního superG v Garmischi. „Ve středu jsme měli volné jízdy, teď mě čekají dva tréninky sjezdu. Teprve po nich se rozhodnu. Beru to jako zkoušku a trénink směrem k mistrovství světa, kde se jede kombinace se sjezdem," uvažuje.

„Musím se do toho pustit. Nemám žádná velká očekávání, ale nechci se zabít. Má být pěkně, ještě začátkem týdne mohutně nasněžilo. Musím si věřit, nebezpečnější je brzdit než to nechat jet," dodává.

Čtěte také: Češi v ledovém korytu? Adrenalin je fajn, ale spravedlnost neexistuje

Garmisch má ráda, i když sjezd tam nikdy nejela. Ale v roce 2012 tam obsadila první, druhé i třetí místo ve FIS obřích slalomech, a loni vyjela dobré body za druhé místo v kombinaci na německém mistrovství. Aspoň superG už loni vyzkoušela (15. a 18. místo).

Hned za dva dny po Garmischi má na programu obří slalom na Kronplatzu v Jižním Tyrolsku, který se stal letos novou zastávkou světového poháru. Uspěje?