OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU

Čeští hokejisté proto vstoupili do olympijského turnaje porážkou se Švédskem 2:4. „Od druhé půlky se určitě můžeme odrazit. Zítra si odpočineme, něco si k tomu řekneme a snad budeme lepší," doufal jedenatřicetiletý centr Montrealu.

Co se stalo, že vám tak utekl začátek?
Nevím, jestli na nás vlítli, ale my jsme nebruslili. Z toho to začalo, tam nám utkání uteklo. Možná jsme měli moc respektu. Začátek byl opravdu špatný. Musíme hrát dál stejně jako druhou polovinu zápasu a bude to dobré.

Překvapilo vás, že jste od druhé půlky měli takovou převahu?
Samozřejmě není jednoduché, když po první třetině prohráváte 0:2, hlavně proti Švédům. Potom jsme se zvedli a druhou půlku zápasu jsme se zlepšili, o dost líp jsme bruslili.

Před druhým gólem pomohlo vaše odtlačení obránce a clonění Lundqvistovi…
To musíme dělat, celkově nám to chybí. Je vidět, že clonění dělá problémy. Těm nejlepším gólmanům se přesně tohle musí dělat. Ani to nebyla střela a puk skončil v bráně.

Bál jste se, že rozhodčí branku neuznají?
Vůbec ne. Já jsem měl obránce před sebou. Ani si neuvědomuju, že bych do něj nějak hodně strkal nebo tlačil. Asi zkoumali, jestli jsem puk nekopl.

Je pro vás čtyřgólová sprcha od Švédů vystřízlivění?
První půlka určitě. Potom jsme se už přestali bát a mít respekt.

Takže stačilo pouze dřív odhodit respekt?
Těžko říct. Nebruslili jsme, Švédové byli rychlejší, kompaktnější s pukem, věděli o sobě, hráli výborně v útočné třetině. Tam nám dělali obrovské problémy, hrozně se tam měnili. Podíváme se na to a bude to lepší.