Vzpomínáte? Sudová na MS v Kreischbergu nezářila. Dokonce se jí leskly slzy v očích. "Tohle možná byla moje poslední jízda v kariéře," prohlásila po neúspěchu (dvakrát ve druhé desítce). "Ukončím sezonu a další nezačnu," poznamenala.

V dalších dnech se jí tato myšlenka přestala líbit. Sáhla do úspor a po závodu SP v Lake Placid už mluvila jinak.

"Na nemocnou a starou to nebylo tak špatný, jen ke konci nějak chyběla síla," napsala Sudová na facebooku.

Kromě soupeřek jí totiž dělalo problém nachlazení. "Tři dny tu bojuju s chřipajznou. Už se mi uvolnily dutiny a mohla jsem aspoň trochu dýchat, ale zase mě to nutí do kašle. K tomu jsem se úplně nezbavila teploty," popisovala v tiskové zprávě lyžařského svazu. "Takže jsem ráda za to, jak to šlo. A také jsem možná nebyla tak vystresovaná, protože mi nešlo o výsledek, ale abych přežila," usmívala se Sudová.

Názor o konci změnila i proto, že v Lake Placid se jí většinou daří a nechtěla se rozloučit s kariérou nezdarem na MS. V zámořském středisku byla čtyřikrát na stupních vítězů a celkem devětkrát v desítce. Pódium měla na dosah i tentokrát.

Za čtyři dny se z toho snad dostane

"Byla jsem zase šnek. Sice to byla jen sekunda, ale na tak relativně krátkém kopci to bylo znát," uvedla.

První skok taky mohl být výš, byla jsem pomalá na nájezdu," poukázala na svou největší slabinu Sudová. "Stačilo by v superfinále zajet o tu sekundu rychleji a byla bych třetí, takže to nebylo daleko," litovala. "Chtěla jsem na bednu, ale jinak rozhodně spokojenost," prohlásila.

Nyní má Sudová několik dní na to, aby se dala dohromady a připravila se na nejspíš poslední individuální závod v kariéře 7. února v kanadském Val St. Come. "Čtyři dny, tak snad se z toho dostanu," doufala Sudová.

"To místo nemám úplně ráda, je to divný kopec, ale třeba mi to bude sedět. Vyhovovalo by mi, kdyby to bylo měkké, ale o tom si v Kanadě asi můžu nechat jenom zdát," uvedla.

Ale třeba bude překvapená podobně jako v USA. "Ráno nám totiž teploměr ukazoval minus pětadvacet, tak jsme se vyděsili a hodně se oblíkli. Jenže byla inverze a nahoře bylo teplo. Takže jsem se aspoň pořádně vypotila," dodala se smíchem Sudová.