Třiadvacetiletá Samková bude v dubnu odpočívat a dohánět školní povinnosti. Chystá se jezdit na koni i na kole, podívat se do rodného Vrchlabí a vyjet si na několik prodloužených víkendů v tuzemsku. V květnu se do přípravy opře naplno. "Začneme suchou přípravou - atletika, posilovna, gymnastika, doplňkové sporty," řekl na dnešním setkání s novináři její trenér Marek Jelínek.

Samková chce posílit hlavně horní část těla, aby tolik neztrácela na startu. Větší síla by jí měla pomoci k tomu, aby vítězila nejen v kvalifikacích, ale ještě častěji i ve vyřazovacích jízdách. Bude zpevňovat dlouhodobě problematická ramena, která ji nyní nebolí. "Teď v dubnu budu víc řešit ty fyzio věci. Nastavení těla a těch svalů, aby člověk mohl normálně vletět do posilovny a nebolelo ho nic. Obecně nejvíc ten vršek," řekla Samková, která v této sezoně vyhrála dva závody Světového poháru a třikrát byla druhá.

Nenechte si ujít: Mílař Holuša vyléčil achilovku a v teple trénuje na letní sezonu

Pro letní soustředění na sněhu Samková vymění Nový Zéland za Argentinu. V Jižní Americe by měla ve druhé polovině prázdnin strávit měsíc až měsíc a půl. Jedná se o destinaci, kde trénují Američané a Kanaďané. Bývá zde postavena náročná trať a je pravděpodobné, že se zde bude v září konat úvodní závod Světového poháru.

Před olympiádou by mělo být v kalendáři čtyři až pět závodů SP. Také proto Samková ještě o olympijské obhajobě nepřemýšlí. "To je tak strašně daleko, že i kdybych chtěla, tak to nemám v hlavě. Je léto, bude trénování a pak stejně bude ještě pět svěťáků. Já myslím, že teprve až přijedu na olympiádu, tak to začnu řešit," řekla.

Přečtěte si: Bolt se chce po konci s atletikou věnovat charitě nebo fotbalu

Neplánuje kvůli olympiádě upravovat závodní program. Světový pohár a olympiádu chce dát na stejnou úroveň. "Ráda bych určitě po olympiádě dojela sezonu. Budeme to směřovat k tomu, aby i ty závody předtím byly úspěšné," dodala Samková.

Je možné, že vedle Samkové budou v Pchjongčchangu startovat i další čeští snowboardcrossaři. Aktuálně se na postupových pozicích pohybují Vendula Hopjáková a Jan Kubičík. Kvalifikace se uzavře v lednu.