"Titul je odměnou za celou smolnou sezonu, která pro mne kvůli mononukleóze nezačala právě dobře. Je příjemné zjištění, že už jsem zdravotně i kondičně zpátky," pochvaloval si devětadvacetiletý Dvořák v tiskové zprávě.

Do čela se Dvořák dostal nejdelším pokusem ve skokanské části, který měřil 94 metrů. Vyhlášený letec Tomáš Portyk figuroval po výkonu 89 metrů až na páté příčce, což znamenalo ztrátu 40 vteřin před během.

"Byl jsem hodně nahecovaný a chtěl jsem se doma předvést v co nejlepším světle, ale ukázalo se, že méně je někdy více. Pokus jsem nezvládl technicky na hraně a pak mi chyběly metry," řekl Portyk.

Běžecká část se uskutečnila v lyžařském areálu pod Čertovou horou na zkráceném okruhu dlouhém 1,4 kilometru, který účastníci absolvovali sedmkrát. Na rozměklé trati Dvořák náskok od počátku zvyšoval. "V konci jsem ještě zkusil vystupňovat tempo, abych zjistil, jak na tom jsem. A ještě jsem nějaké síly vydoloval," řekl.

Devatenáctiletý český talent Portyk se pustil do pozvolné stíhačky trojlístku ještě mladších soupeřů. Ve třetím okruhu je dojel a v posledním kole se posunul na stříbrnou pozici. "Hlavně že se podařilo načasovat formu na mistrovství světa juniorů. Teď jsem chtěl také uspět, ale druhé místo mě nemrzí," svěřil se Portyk.

Mistrovství ČR v severské kombinaci v Harrachově:

Muži (HS100/10 km): 1. Dvořák 26:15 min., 2. Portyk -2:06, 3. Daněk -2:25, 4. Pažout -2:28, 5. Vytrval 2:29, 6. Kutal (všichni Dukla Liberec) -5:01

Ženy (HS100/7 km): 1. Weinlichová (Jilemnice) 13:25, 2. Mrákotová (Desná) -1:01.