„Myslím, že letos mi všechno vyšlo úplně perfektně," pochvaluje si Ledecká, která tento týden oslaví 22. narozeniny. To už ale bude na cestě na další závody. „Budeme sbírat body, jak to půjde. Pak nastane fáze testování nových lyží a plynule na to naváže fyzická příprava na novou sezonu, snad v Řecku," prozradila své plány na nejbližší měsíce. Žádné lenošivé polehávání na pláži tak nečekejte.

Čtěte také: Další skvělá sezona. Koukalová si vydělala téměř šest milionů. Konec promyslí

Vážně neplánujete nějakou delší dovolenou po náročné sezoně?
Na nějakou dovolenou to nevypadá. Mě ježdění vážně strašně baví a nejlíp si u něj odpočinu. (úsměv)

S uplynulou zimou asi ani nemůžete být nespokojená, že?
To ano. Na lyžích i na snowboardu jsem splnila všechny cíle, které jsem měla před sezonou. Na snowboardu mám zlato a stříbro z mistrovství světa, navíc jsem vyhrála celý svěťák, i když mi kvůli lyžím chybělo pár startů. Musím poděkovat celému svému týmu i sponzorům. Bez nich by to nešlo.

Zmínila jste čerstvé medaile z MS, přivezete je někdy i ze šampionátu v alpském lyžování?
Ta cesta je ještě dlouhá, i když se snažíme ji co nejvíc zkrátit. Pořád tam je na čem pracovat, o dost víc než na snowboardu. Ne že by tam taky nebylo co zlepšovat, ale na lyžích je toho víc. Takže vám zatím neřeknu, ze kterého konkrétního mistrovství světa tu medaili přivezu. (smích)

Už se psychicky chystáte na novou sezonu, jejímž vrcholem je olympiáda v Pchjongčchangu. Už víte, v jakých disciplínách tam budete startovat?
Není to úplně nejlepší. Koukali jsme, že moje nejlepší disciplíny, sjezd a kombinaci, nebudu moci jet, protože se kryjí se snowboardem. Takže to vypadá na super-G, obřák a slalom.

Mrzí vás, že je program her takhle poskládaný?
Mrzelo mě to, protože sjezd mám strašně ráda a těšila jsem se na něj, ale já s tím nic nenadělám. Asi nezmění program celé olympiády kvůli jedné holce. Uvidíme, jak se to vyvine a jak v té rychlosti stihnu natrénovat slalom a obřák. Já se budu snažit si ty závody užít a třeba zajedu nějaký dobrý výsledek.

Trvá to dlouho, než „přepnete" z jedné své disciplíny na druhou?
Tam je to tak zvláštně udělané, že jeden den je kvalifikace snowboardu, druhý den volno a třetí den je závod, takže to zabere tři dny. A už předtím bych potřebovala tak tři čtyři dny, abych se po lyžování zase dostala do toho snowboardu. Takhle to bohužel je.

Nepřehlédněte: Počkejte si. Kometa natáhla Spartě desetiletý půst