Majitelka dvou cenných kovů by byla nejraději, kdyby Světový pohár pokračoval ihned. A ne až od 6. března v Pokljuce.

"Trošičku mě mrzí, že ty závody nejsou už daleko dříve. Čekat takovou dobu, když jsme teď tak namotivovaní po těch výsledcích… Přijde mi to hrozně dlouho," řekla po příletu ze Soči do Prahy s úsměvem Soukalová, která v ruském letovisku vybojovala stříbrné medaile v závodu s hromadným startem a ve smíšené štafetě.

Prý by možná raději závodila, než absolvovala všechny povinnosti spojené s medailovými úspěchy. "Připadá mi to snad jednodušší závodit, než splňovat ty určité povinnosti, které jsou s těmi výsledky samozřejmě spjaty. Takže hurá do toho!" uvedla Soukalová.

Motivaci do zbylých tří podniků Světového poháru neztrácí ani její kolegyně ze stříbrné štafety Veronika Vítková. "Já se na další závody velmi těším. Pro mě je motivací udržet se v nejlepší desítce celkového hodnocení Světového poháru," stanovila si Vítková.

Také Moravec už se těší, až se znovu rozběhnou další závody. Zisk tří cenných kovů a pozice nejúspěšnějšího českého sportovce v Soči co do počtu medailí nijak jeho odhodlání pro zbytek sezony nesnižují.

"Já s motivací nemám problém. Myslím, že jsme na tom líp než běžci," uvedl Moravec, stříbrný ze stíhačky a smíšené štafety a bronzový ze závodu s hromadným startem.