Ve žlutém trikotu vedoucí závodnice zimy jezdí skoro v každém závodu a v čele hodnocení má náskok 88 bodů před Francouzkou Marií Dorinovou Habertovou. Stála častěji okolo sebe slýchá, že by mohla na celkový triumf dosáhnout. Myšlenkou na celkové vítězství se však sama nezaobírá, tudíž se tím nestresuje.

"Z hlavy to vypuzovat nemusím, protože jednoduše nevěřím, že by to tak mohlo dopadnout. Je teprve po půlce sezony," upozornila, že stačí kvůli nemoci vynechat dva závody a vše bude jinak. "Bude to napínavé až do konce," předpovídá.

Žlutá trička Soukalové po závodech zůstávají. "Mám je doma všechny po kupě," prozradila. Jedno už darovala Veronice Zvařičové, jak slíbila, a další rozdá později. " Mám to rozdělené, že jedny chci dát servismanům, jedny trenérům a zbytek bych chtěla věnovat na nějaké dobré věci. Když o to bude někdo stát," řekla.

Základem možného vítězství ve Světovém poháru je zdraví. I proto se o sebe stará více než v minulých letech. "Už od podzimní přípravy," podotkla a citovala slova servismana reprezentace Danilo Müllera. "Nedávno mi řekl, že je to zvláštní, že takové střevo a chová se tak profesionálně. To mě polichotil," usmála se.

Snaží se jíst zdravěji a k tomu ráda pije zázvorové čaje, bylinky, ostropestřec a heřmánkové čaje. "Nejraději vše přírodní," řekla.

V rámci možností hodně spí a kvalitně odpočívá. "Protože to ten organizmus nejvíce posílí. To je jiná liga, než když ponocujete. Snažím se vyvarovat prostor, kde je víc lidí," podotkla.

Každý si odpočinek a životosprávu hlídá sám, nikdo to nekontroluje. "Každý svého štěstí strůjcem. V tuhle chvíli jsem ještě opatrnější než trenéři. Snažím se nic nepodcenit," dodala.

Se spánkem mívá problém i v Evropě, proto měla nyní trošku obavu z přesunu do Ameriky. "Snad se do toho dostanu a za pár dní se vrátím do toho správného režimu," doufala, Prášky na spaní plánovala použít jen v krajním případě. "Nemám je moc ráda a snažím se je obejít. Člověk by měl být celou noc vzhůru, tak možná den dva po cestě, aby se s tím srovnal, to nemusí být špatné," uvažovala Soukalová.