Na malém můstku zůstal Koudelka bez medaile s odstupem více než pěti bodů na třetí místo. Na velkém můstku v této sezoně Světového poháru vyhrál čtyři závody a ještě byl jednou druhý a třikrát třetí, přesto si velké naděje na cenný kov nedělá.

"Nevěřím, že to bude na větším lepší, protože jsou tady favoriti, který jsou o dost výš než já na velkým můstku. Na tom malým byla šance, na tom velkým už bych řekl, že do top šest by to bylo výborný," řekl Koudelka po tréninkových skocích.

Na základě výsledků v této zimě, která je jeho životní, by se spíše dalo čekat, že si pětadvacetiletý skokan z Lomnice nad Popelkou bude více věřit.

"Já věřím, že budu skákat líp a líp, ale konkurenci nezastavím. Jak jsem se o tom bavil v půlce sezony, je možný, že udělám dva výborné skoky a budu desátý. Tak to holt je a já radši počítám s touhle variantou. Všechno je otevřený," konstatoval Koudelka.

Favorité na zlato? Obhájce Stoch a spousta dalších

Po závodu na malém můstku měl Koudelka v neděli úplně volno. Zůstal na hotelu a odpočíval. "Ležel jsem a koukal do notebooku. Tady se nic jiného dělat nedá. Šel bych se i někam projít, ale není kam," řekl skokan.

V pondělí už absolvoval těžší trénink v posilovně. "Nebylo to ani o čince, ale hodně opakování, hodně sérií, proto jsem byl v úterním tréninku unavený, takový ospalý, ale závod je až ve čtvrtek, takže je dost času na regeneraci," řekl svěřenec rakouského kouče Richarda Schallerta.

Před prvním závodem na mistrovství světa Koudelka v kvalifikaci, kterou skáče jen tréninkově, imitoval první soutěžní den, protože ten druhý měl v této sezoně vždy povedenější. Před velkým můstkem stejný model opakovat nebude. "Uděláme to jinak. Asi půjdu zkušební kolo, což jsem na malém nešel," řekl Koudelka.

Titul na předloňském šampionátu ve Val di Fiemme získal Polák Kamil Stoch a k favoritům patří i letos. Ambice na stupně vítězů si dělá dalších deset závodníků včetně Koudelky, dvaačtyřicetiletého Japonce Noriakiho Kasaie, Němce Severina Freunda, Rakušanů, Norů, Slovince Petera Prevce či Švýcara Simona Ammanna.