VYBERTE SI REGION

Hotel Buchlov: sdrcová záležitost a rybičky Garra rufa

Slovácko /ROZHOVOR/ - U Buchlova, nejznámějšího hradu Zlínského kraje, už léta stojí hotelový komplex. Před nedávnem dostal zbrusu novou podobu. Hotel Buchlov se proměnil ve velmi zajímavou stavbu. O lákavý pobyt v hotelu a další krásné ceny mohli ve valentýnské soutěži hrát i čtenáři regionálního Deníku.

9.3.2013
SDÍLEJ:

MANAŽERKA HOTELU BUCHLOV. Pustit se do projektu hotelu Buchlov byla velká troufalost a risk vzhledem k celkové ekonomické krizi, říká Lucie Morávková. Foto: Deník/Martin Nevyjel

Sdrcová záležitost a rybičky Garra rufa

Nový hotel, ale také krásné prostředí Chřibů popisuje v rozhovoru manažerka hotelu Buchlov Lucie Morávková.

Vrhli jste se do podnikání v oboru hotelnictví. Máte s tímto odvětvím nějakou zkušenost, nebo se učíte od píky? Není to v dnešní době zmítané krizí troufalost?

Pustit se do projektu hotelu Buchlov byla velká troufalost a risk vzhledem k celkové ekonomické krizi. Toto místo je ale tak kouzelné a i jeho tradice, poloha a atraktivita si zaslouží být znova v povědomí nejen místních. Projekt byl a stále je finančně velmi náročný, na jeho znovuzrození si musel nový majitel, pan Radovan Mikula, vzít úvěr, takže je to i velký závazek do budoucna. Máme ale vynikající vztahy s přilehlými sousedy, hradem Buchlov obzvláště pak s jeho kastelánem p. Rostislavem Joškem, navazujeme spolupráci se sítí hotelů a také díky špičkovému týmu hotelu Buchlov nám jde práce od ruky. Čeká nás první sezona nového provozu, snažíme se vychytat všechny skulinky a být prvotřídní v tom, co děláme.

Hotel Buchlov jste kupovali. Proč jste se rozhodli právě pro něj? Nějaká srdcová záležitost?

Pan Mikula mi odkryl svá tajemství, proč právě Buchlov. Odpověď je jednoznačná srdcová záležitost. Od malička měl kladný vztah ke Slovácku, Chřibům, přírodě a především k oblasti kolem Buchlova. On sám i jeho přátelé jsou staří trampové, čundráci a turisti, takže příležitost oživit hotel Buchlov byla jasná volba. K tomu přidejte ještě dobré lidi, kteří tu žijí, zájem o místní rozkvět a kulturu a hned máte důvody, které jsou blízké každému srdcařovi z Hradiště.

Hotel jste krásně opravili. Dokážete ve stručnosti shrnout, jaký je rozdíl mezi „starým" hotelem, jak si jej někteří pamatujeme, a tím vaším dnešním?

Rozdílů je spousta. Od kompletně nového interiéru přes gastronomickou proměnu kuchyně až po wellness a beauty služby. Za největší změnu a posun dopředu považuji již zmíněnou úzkou spolupráci s hradem Buchlov, což nám umožňuje pořádání nejrůznějších společných akcí, svateb, degustací, které jsou šity na míru pro každého, poněvadž se snažíme o nezapomenutelnost okamžiku. A samozřejmě v rámci cestovního ruchu jsme přizpůsobili ceny turistům, které jsou, troufám si říci, lidové.

Při rekonstrukci jste jistě narazili na řadu překážek. Možná i na nějaké, které člověk na začátku nečeká. Co pro vás bylo tím nejkomplikovanějším?

Obtížnou překážkou byl původní stav hotelu, který původní majitelé stavěli horkou jehlou, a tedy kvalita provedených prací nebyla nejlepší. S tím jsme se museli poprat, hodně finančně investovat do přestavby i úpravy, a tak postavit hotel znova na vlastní pevné nohy.

Když se dnes na hotel podíváte, co vám dělá největší radost?

Na prvním místě je docela jistě opětovný zájem lidí, kteří k nám stále více jezdí, rezervují si pokoje, svatby, firemní večírky, pobyty… Radost nám dělá i nová image hotelu a vyhlídky do budoucna jak po stavební, tak po akční a programové stránce, ale to už je překvapením pro naše budoucí hosty.

Přespíte občas jako správný majitel v hotelu? Máte svůj nejoblíbenější pokoj?

Pan Mikula mi prozradil, že jeho nejoblíbenějším pokojem je hradní apartmán ve věžích, původně přestavěn ze sýpek na obilí. Jsou to kruhovité podkrovní pokojíčky nad komplexem beauty centra, ze kterých je nepopsatelný výhled na celé panaroma z Chřibů. Ale není časté, abychom v hotelu přespávali, jedná se spíše o pracovní výjimky.

Udělali jste velký skok i v gastronomii. Co bych si měl dát na jídlo, když k vám přijedu s hosty z jiného regionu? Máte nějakou regionální specialitu?

Regionální speciality? A jaké! Nejsme jen hradní království, ale jsme především lidoví. U nás si dáte svíčkovou, gulášek, slováckou česnečku, kyselicu, moravského vrabce a další dobroty. Připravujeme také víkend hradebních specialit, což budou pokrmy sestavené z receptur 15.-17. století. Nebudou chybět ani zabijačky, zvěřinové hody, degustace vín, zahraniční kuchyně… Já osobně jsem z jiného regionu, doporučuji moravskou cibulačku a moravského vrabce na základě vlastního otestování, mňam!

Provozujete nejen hotel, ale také přidružené wellness aktivity. Co všechno se teď pod Buchlovem vlastně nabízí?

Považujeme se za rodinný hotel, takže si u nás odpočinou jednak děti díky animačním programům, a jednak rodiče, kteří nemusí mít strach o svou drobotinu, o kterou je perfektně postaráno, a dospělí tak můžou plně odpočívat v našem wellness/spa a zkusit třeba i nějakou z našich procedur. Na výběr máme denní a půldenní procedury, masáže, péči o ruce a nohy, koupele, peeling, relax v sauně, whirlpool či venkovní vyhřívaný bazén.

Největší dominantou a specialitou u nás budou procedury s rybičkami Garra rufa. Tyto rybky jsou známé především pro využití k pedikúře v exotických zemích. Primárně bude naše zaměření na celotělové procedury a pacienty s kožním onemocněním a lupénkou. Tato metoda není v ČR ještě příliš známá, ale díky profesionálnímu týmu a téměř roční přípravě si troufám říci, že se můžeme zařadit mezi elitu v ČR a jedny z prvních, kteří tuto službu budou poskytovat.

Firmám nabízíme dva konferenční sály pro 100 a 40 osob, které lze rychle a snadno změnit ve společenské salony vhodné pro oslavy, svatby, rauty a podobně.

A na závěr jsou to samozřejmě aktivity v okolí Buchlova:

Chcete za památkami? Hrad Buchlov leží jen pár kroků od hotelu. Po cestách a cestičkách můžete dojet nebo dojít ke kapli svaté Barbory, na Břesteckou skálu, po trasách starých šlechticů či do Buchlovic, popřípadě k některému z přístavišť na populárním „Baťáku". Chcete za vínem? Značené cyklotrasy vás provedou mezi vinicemi až do vinařských obcí nebo ke slavným mařatickým sklepům. A co Velehrad, Modrá, Tupesy? Památky, skanzen, keramika… Možností je nepřeberné množství.

Autor: Martin Nevyjel

9.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Inkluze je zločin na dětech, říká Václav Klaus mladší

Havlíčkův Brod /ROZHOVOR/ - Má všeobecní vzdělání budoucnost? Je inkluze krok tím správným směrem? To byla hlavní témata přednášky, kterou v Havlíčkově Brodě nedávno připravil Okrašlovací spolek Budoucnost.

Manželé ze Kdyně se snažili zachránit život mladému sportovci. Bohužel marně

Hluboká - Silák z Hluboké zemřel za jízdy na kole. Jeho otec děkuje manželům Homolkovým, kteří bojovali o jeho život.

Starosta Pískové Lhoty na Nymbursku byl obviněn z rozkrádání obecních peněz

Písková Lhota /FOTOGALERIE/ - Zpronevěra a zneužití pravomoci úřední osoby. To jsou dva trestné činy, z nichž policie obvinila šestačtyřicetiletého starostu Pískové Lhoty na Nymbursku Radovana Staňka. Obecní peníze měl rozkrádat ve spolupráci s účetní obce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies