Lidovci získali 22,97 procenta hlasů a 12 z celkových 45 mandátů. Na druhém místě skončilo hnutí ANO, které bude mít osm zastupitelů. Třetí sociální demokraté a čtvrtí STAN budou mít šest zastupitelů, v zastupitelstvu usednou čtyři komunisté a zastupitelé Svobodných a Soukromníků, tři za ODS a dva zástupci hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura. K volbám přišlo 38,5 procenta lidí, v roce 2012 jich volilo 40,34 procenta. Čunek získal 14.468 preferen­čních hlasů.

„Jsem velmi rád, že se nám to podařilo, mám radost. Máme kvalitní lidi, dokonce bych řekl, že jsme měli i přetlak, kdyby bylo více zastupitelů, obsadili bychom i více míst kvalitními lidmi," řekl ČTK Čunek, který je také senátorem a starostou Vsetína.

O vytvoření koalice chce jednat Čunek co nejdříve, nevyloučil žádnou variantu kromě spolupráce s komunisty. V kraji by mohla vládnout koalice lidovců, hnutí ANO a Starostů, Čunek nevyloučil ani krajskou koalici kopírující tu vládní. „Nepůjdeme s komunisty, s těmi ostatními budeme jednat. Ale jak to uděláme, to sice v hlavě mám, počty tady nejsou tak problematické, ale bylo by nefér, kdybych to nesdělil nejdřív svým kolegům," uvedl Čunek po příjezdu do štábu lidovců ve Zlíně.

Čunek tradičně průběh voleb příliš nesledoval a pracoval na zahradě, po příjezdu do Zlína ani neznal počet preferenčních hlasů, které získal. „Nic jsem nesledoval, až když jsem sedl do auta a jel sem. Samozřejmě mi volali a měl jsem tisíc sms, tak jsem věděl, že jsme zvítězili, ale nenapadlo mě zeptat se, kolik jsem měl preferenčních hlasů. Řekněte mi, koho by vítězství nepotěšilo, když závodí," uvedl Čunek.

„Je to pro mě ohromné zadostiučinění vůči tomu, co se mi stalo, když jsem přišel do Prahy v roce 2007, stal se ministrem a předsedou KDU a myslel jsem si, že to dotáhnu s KDU někam dál a že se nám podaří odstranit to negativní vnímání velké části voličů, protože KDU se pořád motala pod dvojciferným číslem. Já jsem skutečně v té době měl touhu to vytáhnout, ale asi to na mě bylo moc vidět a ti hoši mazaní v Praze, kteří si uměli správně podplatit ty policisty, státní zástupce, tak se mnou zatočili, já jsem na to vůbec nebyl připravený. Z tohoto pohledu mám ohromnou radost, že se ukázalo, že KDU může být volitelná strana, že záleží jenom na lidech. Důležité je přesvědčit lidi, ať nevolí strany, ale volí konkrétní lidi, a to se nám snad tady ukázalo," uvedl Čunek, který odejde z postu starosty Vsetína, ještě však není známo, kdo ho nahradí.

Lidovci v minulých krajských volbách v roce 2012 skončili druzí, získali 18,31 procenta hlasů a deset mandátů, skončili však v opozici. Koalici tehdy vytvořili vítězní sociální demokraté (12 křesel) s komunisty (devět mandátů) a Stranou práv občanů (čtyři mandáty). V opozici byli s lidovci i ODS a STAN/TOP 09, kteří měli po pěti zastupitelích.