Případ, o němž Kroměřížský deník informoval už před časem, posunuli soudní znalci, podle nichž střelba mohla způsobit těžkou újmu na zdraví poškozených. V případě prokázání viny hrozí v souvislosti s případem obviněnému sedmatřicetiletému v minulosti několikrát stíhanému recidivistovi z Kroměříže až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

„Ve věci střelby na náměstí v Kroměříži mohu potvrdit, že trestní řízení nadále běží. Po provedeném zkoumání je zřejmé, že ve věci hrozila těžká újma na zdraví, a věc tak postupujeme na krajské státní zastupitelství, neboť podezřelý recidivista se v minulosti již dopustil podobného jednání," vysvětlil státní zástupce OSZ Kroměříž Roman Kafka.

Podle dobře informovaného zdroje se krajské státní zastupitelství ve Zlíně bude v nejbližších dnech případem zabývat. Střelba z plynové pistole z bezprostřední blízkosti na mladíky se odehrála na začátku dubna přímo v centru města na Velkém náměstí. Oba při ní utrpěli zranění.

„Jeden z poškozených byl převezen zdravotními záchranáři do Kroměřížské nemocnice s poraněním obličeje a oka," potvrdil a zároveň upřesnil rozsah zranění mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan.

První dorazila na místo hlídka kroměřížské městské policie. „Strážníci muže zadrželi a odzbrojili v Šafaříkově ulici. Zjistili, že u sebe měl plynovou pistoli," popsal ředitel Městské policie Kroměříž Libor Kubiš.

Strážníkům podle něj pachatel řekl, že měl na náměstí konflikt se dvěma mladíky a bál se o svou bezpečnost, proto na ně vystřelil. Druhá hlídka na Velkém náměstí kontaktovala mezitím zraněné mladíky, kterým přivolala sanitku.

„Mladíci naopak uvedli, že je muž bezdůvodně slovně napadl a poté na ně vystřelil," dodal Libor Kubiš.