VYBERTE SI REGION

První prodejna v kraji Náš grunt v Uherském Hradišti láká na kvalitní potraviny

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Poctivé farmářské potraviny a kvalitní tradičně vyrobené produkty na jednom místě. To vše nabízí před měsícem otevřená nová prodejna Náš grunt na ulici Obchodní v centru Uherského Hradiště.

6.11.2014
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií
Nová prodejna v Uherském Hradišti Náš grunt láká na kvalitní farmářské potraviny.

Nová prodejna v Uherském Hradišti Náš grunt láká na kvalitní farmářské potraviny.Foto: DENÍK/Adéla Buráňová

„Osobně jsem podobný obchod na takové úrovni v Hradišti postrádal. Několik podobných krámků tady sice průběžně bylo, ale vždy jim něco chybělo. Podle mého názoru produktivní lidé nemají moc času každý den obíhat celé město a hledat kvalitní šunku, chleba, vajíčka či zeleninu. Proto jim chceme poskytnout opravdu kvalitní výrobky, soustředěné do jednoho místa," vysvětlil důvody pro otevření této prodejny v centru královského města její majitel Martin Bellovič.

Uvedený obchod, jenž je vůbec první prodejnou této značky ve Zlínském kraji, si včera symbolicky připomněl také Svatomartinské hody, v jejichž rámci ve svých prostorách uspořádal neformální setkání s dodavateli.

Zákazník si může vybírat z rozsáhlé nabídky regionálních specialit

„Do této prodejny dodáváme veškeré uzeniny včetně klobás, tlačenky či jelit. Naše produkty jsou pouze z čistého masa a koření, jsou bezlepkové a bez alergenů, nakládané klasickou cestou," představil své výrobky Miroslav Hakala z Řeznictví Hakalík v Lanžhotě.

Jelikož se svátkem svatého Martina, který letos připadá na úterý 11. listopadu, není spojen jen první sníh, nýbrž také dozlatova vypečená husa, nesměly na tomto setkání chybět ani husí speciality. Nicméně sortiment uherskohradišťského Gruntu je daleko širší. Zákazník si může vybírat z rozsáhlé nabídky regionálních specialit v podobě uzenin a masa, jogurtů, sýrů, vína, medu, vajec od slepic z volných výběhů, zeleniny z českých pěstitelských lokalit, moštů a pálenek z místních ovocných sadů či chleba pečeného tradičním způsobem. Právě kvalita a poctivost výroby je to, na čem Náš grunt staví své jméno.

„Domnívám se, že téma kvality potravin je v naší společnosti momentálně hodně aktuální. A jelikož jsme zjistili, že poptávka po kvalitních surovinách je u nás opravdu velká, šli jsme do toho," popsal prvotní impulzy pro otevření prodejny Martin Bellovič.

Značka Náš grunt na trhu působí od roku 2010

Odměnou každému zákazníkovi bude podle jeho slov právě kvalita. „Se sortimentem v supermarketech to nejde srovnávat. Osobně každému radím, ať si prostě jednou naše zboží koupí a sám zkusí porovnat. Myslím si, že třeba v takovém kuřeti jsou ty rozdíly opravdu hodně markantní," doplnil majitel prodejny důvody, pro které by si zákazníci měli najít svou cestu do Obchodní ulice.

Jeho slova potvrzuje Lucie Andrýsková z Farmy Zdeňka z Poruby na Přerovsku, která dodává do prodejny mléčné produkty jako tvaroh, jogurty či sýry. Vše je zpracováno z mléka od krav na naší farmě. Mléko nikde nenakupujeme, nepřidáváme do výrobků žádná zahušťovadla, stabilizátory ani konzervanty," zůraznila.

Značka Náš grunt v sobě spojuje 31 prodejen s tradičními českými a moravskými výrobky z produkce malých a středních farmářů a výrobců. Na trhu působí od roku 2010. Síť prodejen preferuje výrobky domácího původu, chuti a tradičních způsobů zpracování bez umělých náhražek a doplňků. Hradišťská prodejna byla otevřena 7. října a je vůbec první ve Zlínském kraji. (kor)

Sklepmistr vinařství Spielberg Ondřej Konečný: Révu neošetřujeme pesticidy, ale pomerančovým olejem

Otevření Našeho gruntu přilákalo množství dodavatelů, kteří při zpracování svých produktů zvolili tu náročnější cestu. Jedním z nich byl sklepmistr Ondřej Konečný (na snímku) z vinařství Spielberg, které do farmářského obchodu dodává organická vína.

Ondřej Konečný představuje organická vína.Čím se vaše vína liší od těch ostatních?

Vyrábíme vína, aniž bychom na vinicích používali pesticidy. Preferujeme ruční práci, protože právě od ní celý proces začíná. Naše zpracování je jednoduché, čisté, hnojíme pouze organickými hnojivy.

Jak se to v nápoji projeví?

Naše víno neobsahuje žádná aditiva ani vylepšující přípravky. Chutná proto trochu jinak ne hůř, ale liší se od většiny vín.

Nese tento způsob nějaká rizika?

Víno pomalu zraje a je těžší ho vyrobit. Může se také stát, že přijdeme o část úrody. Proto většina vinařů volí snazší způsob s použitím pesticidů.

Dá se těmto hrozbám nějak bránit?

Užíváme různé přírodní produkty, abychom posílili imunitu keře. Účinné jsou například pomerančové oleje.

Jaké má podobné bio víno výhody?

Lidé přesně vědí, co pijí. Myslím si, že lidé by měli svému vinaři věřit, znát jeho filozofii a způsob, jak hospodaří na vinici, a to u nás platí. My jsme jedni z průkopníků organických vín. (abr)

Autor: Jiří Kordovaník, Adéla Buráňová

6.11.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

předseda představenstva OSA Roman Strejček
6

OSA utřela nos. Poplatky o 50 procent neporostou

Automatické sněhové řetězy Gecko.

VIDEO: Automatické sněhové řetězy. Nový vynález pochází z Česka

Déčko může mít ze začátku jen dvě stanice. Sousedící

Praha /INFOGRAFIKA/ - Problémy s výkupem pozemků komplikují stavbu metra D. Dopravní podnik nyní vypracovává analýzu, v jakém pořadí by se měly stanice trasy budovat. V úvahu přichází i varianty, které nepočítají s tím, že by vozy z počátku jezdily až do Písnice.

Muž se snažil přebrodit řeku. Zabil ho krokodýl

Sedmačtyřicetiletého muže zabil krokodýl na severu Austrálie, když se muž společně se dvěma ženami snažil přebrodit řeku. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní policii.

Ze zavaleného hotelu v Itálii vytáhli další čtyři živé lidi

Z trosek lavinou zasypaného hotelu ve střední Itálii záchranáři v noci na dnešek vyprostili další čtyři živé lidi, což zvyšuje počet zachráněných na devět. Informovala o tom dnes italská záchranná služba. Pět lidí bylo vyproštěno už v pátek. Lavina na hotel, v němž bylo kolem 30 lidí, spadla ve středu krátce po zemětřesení, které zasáhlo střední Itálii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies