Učiněná hrůza a rarita pro celou ves či město!

Nejen na toto téma pohovořil ve zlínské Baťově vile uznávaný český sexuolog a gynekolog Radim Uzel. Desítky dychtivých žen, mezi nimiž muži seděli jen výjimečně, konkrétně poučil o změnách lidské sexuality na prahu třetího tisíciletí z hlediska zdravotního, sociálního a demografického.

Odvážná otázka

„Podívejte se na filmy, které se točily za dob komunistů. Ženy se neholily ani v podpaží. O pár let později tlakem společnosti začaly a dnes si už holí prakticky všechno. Dnešní reprezentativní žena s neoholenými nohami? Na ostudu,“ srovnal Uzel.

K tématu se nejednou v průběhu podvečerní přednášky vrátil a pomyslnou korunu tomu ve volné diskuzi nasadila jedna z nadšených posluchaček, která možná i díky uvolněné atmosféře poodhalila kousek svého soukromí.

„Používám epilátor na vytrhávání chloupků na ohanbí, jaký názor na to máte?“ zapojila se směle do diskuse posluchačka. „To vůbec ne! Copak chcete vypadat jako nějaká oškubaná husa?“ odpověděl jí Uzel, chytajíc se málem za hlavu. Zaplněný sál se dal do upřímného smíchu.

Teorie stíhá praxi a po ujištění, že se nikomu v sále neudělá zle, promítl několik snímků. Co stát a žena, to jiné přikrášlování intimních partií. 

„Ani ochlupení zbarvené do vlajky není ničím neobvyklým. Zato takový klitoris propíchnutý piercingem už musí hrozně bolet,“ okomentoval beze studu některé snímky sexuolog.

Slonice rodí i „po smrti“

Příležitost zděsit se měli všichni přítomní. Došlo ale i na zamyšlení. Pětatřicetiletá slonice je už na prahu smrti, ve čtyřiatřiceti ale ještě porodí slůně. Zato žena je plodná jen několik let v životě, po zbytek její rozmnožovací ústrojí nefunguje. Proč je tomu tak?

„Kdyby rodila pořád, neměl by se o nejmladší dítě kdo postarat. Pečovat a zajišťovat mu stravu musí totiž matka do jeho samostatnosti téměř do patnácti let. Oproti tomu ale mládě žirafy je schopné samo se pást už hodinu po porodu,“ poukázal Uzel.

Mnohé, včetně mě, pak usadil fakt: žena je za život schopna porodit 12 až 13 dětí. Tento předpoklad však málokterá z nás uplatňuje.

Hovoříme už o přelidněnosti

A nejspíš je to dobře. „Když jsem se narodil, byly na světě dvě miliardy lidí. Teď nás tu žije sedm a pomaličku se hovoří o přelidněnosti, přičemž kapacita Země je deset miliard. Maxima dosáhne planeta v roce 2100. Troufám si říct, že to nám bude už ukradené,“ uzavřel sexuolog.