VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Slovácké recepty ochutnáte v devíti restauracích

Uherské Hradiště – Úspěšný pilotní díl si žádá pokračování. Tak by se dal stručně charakterizovat projekt receptů slovácké kuchyně, který si našel spoustu příznivců, a proto nyní vstupuje do další fáze. Úspěšnou sérii knih Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku, totiž od těchto dnů doplňuje také akce „Tož okoštujte Slovácko".

19.5.2015
SDÍLEJ:

Zástupci Regionu Slovácko představili ve čtvrtek 14. května v Hradčovicích nový projekt Tož okoštujte Slovácko. Foto: DENÍK/Jiří Kordovaník

„Úspěch druhého dílu kuchařky zcela předčil naše očekávání. Původně jsme zamýšleli vydat tisíc kusů černobílé kuchařky, nakonec z toho bylo celkem čtyři tisíce kusů barevné publikace, ze které máme nyní k dispozici zhruba jen stovku knih k prodeji," popsala „životní dráhu" gurmánské publikace Renáta Polišenská z Regionu Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu. O čem konkrétně je nová akce Tož okoštujte Slovácko, vysvětlil předseda správní rady tohoto sdružení Stanislav Blaha.

„V tomto projektu už zbývá jen zodpovědět otázku, kde se ta jídla dají ochutnat, pokud se mi nechce zrovna vařit. Ne každý je totiž zdatný kuchař, jiný třeba raději navštíví restauraci. A právě toto by měla být odpověď," prozradil Stanislav Blaha. Recepty z obou dílů kuchařek zařadilo do své nabídky prvních devět restaurací na Slovácku. O akci „Tož okoštujte Slovácko" informovali zástupci Regionu Slovácko ve čtvrtek 14. května právě v jedné z nich, ve zcela nově zprovozněné Slovácké hospodě v centru Hradčovic. „Doufáme, že časem se počet partnerů ještě více rozšíří," vyjádřil naději Stanislav Blaha.

Tradiční slováckou kuchyni mohou zájemci ochutnat v těchto restauracích

Hotel a restaurace Koníček – Uherské Hradiště

Restaurace Panský dvůr – Kunovice

Kemp a penzion Slovácký dvůr – Ostrožská Nová Ves

Slovácká hospoda – Hradčovice

Hotel Skanzen – Modrá

Hotel Mlýn – Velehrad

Hotel Buchlov – Buchlovice

Balon centrum – Břestek

Hotel Bukovanský mlýn – Bukovany

Autor: Jiří Kordovaník

19.5.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Havárie ultralightu. Ilustrační foto:
AKTUALIZUJEME

Bolí mě záda. Pád ultralightu nedaleko letiště Pohoří pilot přežil.

Sále populárnější lev Fufi žije ve Zděchově.
12

Chovatel lva: Úřady mě chtějí finančně zlikvidovat

Poslední den kouření v hospodách: Protesty? Třeba vysypání nedopalků na ulici

/ANKETA, INFOGRAFIKA/ Poslední možnost zakouřit si v restauraci nebo baru mají v úterý lidé po celé republice. Pak už jim to nedovolí takzvaný protikuřácký zákon, který začne platit od středy 31. května.

Michal Klíma: Stát má podporovat nezávislá média

Téma svobody médií v České republice se už dostalo i do agendy jednání Evropského parlamentu. Dne 1. června se budou poslanci zabývat tématem Riziko politického zneužití médií v ČR.

AUTOMIX.CZ

Garáž 10 motoristů: Tahle parta stavěla fascinující auta, socialismu navzdory

Sedmdesátá léta minulého století československým automobilovým nadšencům příliš nepřála. Nabídka aut byla samozřejmě úzká a když už jste si vybrali, ani samotné pořízení nemuselo být snadné. Našli se ale tací, kteří se s takovou situací odmítli smířit a i v náročných podmínkách si plnili svoje automobilové sny. Takoví byli i nadšenci, kteří stáli za projektem s podivuhodným názvem GIOM.

Záludná Paříž. Je Roland Garros nejtěžší grandslam?

Každý grandslam bývá spojován s nějakým tím „nej", které si pečlivě hýčká a žárlivě střeží. Wimbledon je ze čtyř tenisových veleturnajů nejstarší a nejtradičnější. US Open nabízí nejvyšší prize money. Australian Open má zase pověst toho nejpohodovějšího grandslamu. A co aktuálně probíhající French Open? V čem vyniká nad konkurenty?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies