VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Strávit Silvestra v hospodě u piva půjde jenom někde

Zlínsko - „Jsem správný hospodský typ," říká sama o sobě Dagmar Teichmanová, která ve Zlíně provozuje Hospodu na hřišti. A právě proto se snaží vyjít vstříc svým zákazníkům: ti budou mít možnost posedět si tam třeba právě u pivečka o posledním dni v roce, přičemž tam mohou přivítat také nový rok.

30.12.2014
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Archiv

 „Budeme mít otevřeno od třinácté hodiny odpolední až do druhého dne. Je možné, že pojedeme nepřetržitě," láká do hospůdky Dagmar Teichmanová.

Za uplynulých deset let, co prý pracovala v různých hospodách, všude měli na Silvestra až do brzkých ranních hodin otevřeno.

„Zákazníci toho využívají, chodí si posedět, popovídat," podotýká Dagmar Teichmanová.

Ovšem možnost posedět u piva či vína a strávit tam příchod nového roku nemají lidé všude. Například pan Pepa, jak si sám říká, by uvítal, kdyby Restaurace a Bowling bar U MAŠINKY v Otrokovicích byly otevřené jak o uplynulých vánočních svátcích, tak také právě na Silvestra.

„Říká se, že na Štěpána není pána, a toho tu opravdu nebylo. Na svátky bylo zavřeno. Na Štěpána bych zašel na pivečko, rád viděl své známé, třeba i na Silvestra, ale nebude otevřené," stýská si tam v pondělí dopoledne nad sklenicí vychlazeného piva Pepa.

Silvestrovský večer nemohou zákazníci strávit ani v otrokovické Moravské pivnici. Zavírají tam v osmnáct hodin.

„Nemáme tu ani žádné rezervačky a na Nový rok máme také zavřené. Navíc by tady ani neměl kdo obsluhovat. Jsme rádi, že v šest zavřeme, každý má už své plány. Navíc nikdo se ani neptal po otevření do noci," říká tamní pracovnice Nikola Kročová.

To ve zlínské Hospůdce na Jurém zavřou o posledním dni v roce asi ve čtrnáct hodin.

„Nemáme žádnou akci, otevřeno bude od osmé hodiny ranní do druhé odpolední. Kdo má zájem, může přijít na kafe, čaj, pivo nebo třeba rum," láká majitel hospůdky Tomáš Vrána.

Ve Staré hospodě ve Spytihněvi zavírají v osmnáct hodin, ovšem odtamtud mohou zákazníci přejít do kulturního domu, kde se koná zábava, a to jak s bohatým občerstvením, tak také s dechovou hudbou.

„Na Nový rok však máme otevřeno od desáté do dvaadvacáté hodiny," podotýká tamní pracovnice Radka Kolková.

Ve slavičínské restauraci U Talafy si zákazníci mohou posedět na Silvestra od devíti do osmnácti hodin.

„Poté následuje silvestrovské posezení s rockovou skupinou Orient, která potrvá až do šesté hodiny ranní. Pak si dáme šest hodin pauzu a od dvanácti na Nový rok znovu otevíráme," říká tamní majitel zařízení Radomír Svoboda.

Na druhou stranu ve fryštácké Hrubé hospodě ještě včera neměli jasno, dokdy budou mít na Silvestra otevřeno. Záleží prý mimo jiné na tom, dokdy se tam lidé zdrží. Není údajně ani vyloučené, že otevřeno budou mít nepřetržitě ještě i přes Nový rok. 

Autor: Jarmila Kuncová

30.12.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

eet
6

EET: obchodníci s obuví mají strach ze sankcí a kontrol

Adriana Krnáčová.

Primátorka navrhne vládě změnu platových tarifů úředníků

Co je nepřijatelné? Večerní emaily nebo zdrobněliny v doméně

Lidé často v elektronické komunikaci podceňují pravidla slušného chování. Ať se jedná o emaily, esemesky nebo internetové diskuse. Jak na úřední mail?

Lidl dramaticky zvyšuje nástupní mzdu a srovnává platy v regionech

Praha - Diskontní řetězec Lidl zvýší od 1. března nástupní mzdu zaměstnanců v obchodech o 25 procent, ta tak dosáhne 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku. Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude při stejném úvazku 24 897 Kč.

AUTOMIX.CZ

PŘEHLEDNĚ: Proč se škodovky jmenují, jak se jmenují?

Od konce 80. let česká automobilka Škoda svoje modely označuje výhradně slovními názvy. Na začátku této éry byl samozřejmě Favorit.

DOTYK.CZ

Příjmy začínajících vědců jsou pod hranicí chudoby

V České republice je přibližně 25 tisíc doktorandů. Mnozí na začátku studia pomýšlí na vědeckou dráhu. Ve vědě je přitom čím dál víc důležitá mezinárodní spolupráce. Podle slov předsedkyně České asociace doktorandek a doktorandů Kateřiny Cidlinské však českým studentům současný systém nedovoluje být na této mezinárodní úrovni zcela konkurenceschopní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies