Muž podle policie ukradl pět aut a jízdní kolo. Kriminalisté jej zadrželi v úterý, kdy projížděl v kradeném osobním autě přes Valašské Meziříčí. „Zadržení bylo poměrně akční. Protože se jednalo o pachatele, který většinou z místa před policisty ujíždí, kolegové z kriminálky se na jeho zadržení dobře připravili. Nachystáno bylo více policistů ve čtyřech vozidlech. Kolegové muže v oktávce zastavili a zatarasili mu všechny možné únikové cesty. Zásah to byl rychlý, doprava byla v místě zadržení zastavena na několik málo minut," uvedla Javorková.

Za poslední tři měsíce spáchal muž podle ní nejméně osm skutků. „Asi nejzávažnějším je vloupání do rekreační chaty v Dolní Bečvě, kterou následně zapálil. Z objektu vynesl elektroniku, obrazy, zahradní nářadí, ruční zvedák a další věci v celkové hodnotě přes šest tisíc korun. Lup si schoval do auta a chatu zapálil," řekla mluvčí. Objekt kompletně shořel, majitelce z Ostravy vznikla škoda 800.000 korun.

Muž dále kradl auta ve vsetínském i dalších okresech. Nyní je obviněn z krádeže, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Policie podala návrh na vzetí do vazby, soud jej však neakceptoval a muže už dříve mnohokrát trestaného propustil dnes na svobodu.