„Senát zamítl žádost o propuštění z vazby," uvedl předseda senátu krajského soudu ve Zlíně Radomír Koudela. Maslák tedy zůstává i nadále ve vazbě. Z té se však může obviněný dostat, pokud by zaplatil kauci 25 milionů korun. „Což je asi 1 milion euro, ale s kaucí by musel i souhlasit státní zástupce," dodal soudce. „Sice o to nebylo žádáno, ale soud o této možnosti jedná," vysvětlil Koudela.

Maslák dále nepochodil se stížností na podjatost soudce ani státního zástupce. Zároveň mu rovněž nebude umožněno nahlédnout jako bezúhonné osobě do utajených spisů, tuto možnost bude mít jen jeho nový obhájce

Obviněný Miroslav Maslák měl být členem a vůdcem organizované skupiny pěti mužů českého a slovenského původu. Všichni jsou souzeni kvůli trestným činům vydírání, porušování osobní svobody, šíření poplašné zprávy a nedovoleného ozbrojování. Obžalovaní se měli opakovaně dopouštět zapalování aut podnikatelů ve snaze vymáhat smyšlené dluhy. Postižení vypověděli, že pokud odmítli zaplatit, čelili výhrůžkám, střelbě do svých domů a podpalování aut. Celkem měli obžalovaní svými činy poškodit přibližně 25 osob. Jediný Maslák je stíhaný vazebně, ostatní jsou stíhaní na svobodě. Maslákovi a jeho gangu hrozí pět až dvanáct let vězení.