„Kovy mě před druhým gólem výborně našel, dával jsem to do prázdné branky, takže ze tří čtvrtin je to jeho gól,“ usmíval se šťastný střelec po zápase, díky kterému si Česká republika zajistila přímý postup do čtvrtfinále. V něm nastoupí ve středu ráno (4.10) proti vítězi úterního souboje Slovensko – USA.

Kubalík se na korejské olympiádě trefil zatím dvakrát, svým prvním gólem pokořil kanadského gólmana Scrivense. „Jsem hlavně rád, že ty moje branky týmu pomáhají k výhrám,“ culil se v rozhovoru pro Radiožurnál muž, který se v prvním střetnutí proti domácí Koreji nevešel kouči Jandačovi do sestavy.

Hokejisté České republiky porazili Švýcarsko 4:1.
Skupiny jsou dohrány. Čechy čeká ve čtvrtfinále Slovensko nebo USA

V lajně s kapitánem Eratem a dalším zkušeným hokejistou Kovářem tvoří údernou první formaci. „Lepí mi to. Je to samozřejmě i díky klukům. Snažím se vyplňovat hlavně prostory kolem brány a nechat puk na klucích, protože na něm oba umí a navíc dokážou výborně nahrávat. Snažím se jim do toho neplést a pracovat kolem brány. Docela to vychází,“ je Kubalík možná až přehnaně skromný.

Dvaadvacetiletý střelec je součástí týmu, který poprvé v historii vyhrál skupinu v olympijském turnaji. Jandačova parta si může chvíli odpočinout a pak už ladit na středeční důležitý čtvrtfinálový duel.

„Dva dny volna jsou jak pro kondici, tak pro hlavu trošku pomoc. Přece jen byly dva zápasy po sobě. Myslím, že v pondělí, až to na nás trochu dolehne, toho budeme mít dost. Je to jen dobře. Máme čas pořádně se připravit na čtvrtfinále,“ libuje si Kubalík. A jaký má názor na čtvrtfinálového soupeře? „Je jedno, kdo to bude. Musíme se připravit na každého a doufat, že to zvládneme,“ tvrdí.

Hokejisté České republiky porazili Švýcarsko 4:1.
Výhra ve skupině! Češi si poradili i se Švýcary