VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Osobní rekord? Fyzicky na něj mám, hlásí Špotáková

Peking - Oštěpařská jednička sezony se před úterní kvalifikací v Pekingu soustředí jen na sebe.

18.8.2008
SDÍLEJ:

Barbora ŠpotákováFoto: GetPhoto/Martin Sidorják

V olympijském teritoriu se cítí jako v bavlnce. Naznačí problémek, a ten je v mžiku vyřešen. Ideálnější podmínky neviděla.

„Takhle si představuju, že by to mělo před výkonem být,“ pochvalovala si Barbora Špotáková.

Oštěpařská jednička sezony se tak před úterní kvalifikací a čtvrtečním závodem v Pekingu soustředí jen na sebe.

Víte, jak se vypořádat s tlakem favoritky?

Je dobré nechat ho mimo sebe a vzít si z toho jen tu lepší stránku. Je rozhodně dobře, když vám tolik lidí přeje, abyste zlato přivezli. To dodává pozitivní energii.

Umíte se uklidnit na vyhecovanou soutěž?

Dovedu si říct: uvolni se, a ono to jde. Umím se uvolnit, že nejsem v maximální křeči.

Na váš závod se chystá hodně českých fanoušků. Budete ráda, když mezi nimi uvidíte i Jana Železného?

To ano a nejen z důvodu, že mi může něco poradit. Jak jinak by mohla jeho přítomnost ještě pomoci? Když Christina Obergföllová uvidí, že tam sedí Honza Železný, mohla by trochu znejistět. Toho tam ještě nikdy neviděla. Mohlo by jí to maličko ubrat (smích).

Pokusíte se soupeřkám vyrazit dech už v kvalifikaci?

Bylo by to lepší. Ale nevěřím, že to bude nějaká velká dálka. Opravdu si to chci spíš posichrovat. A věřím, že bychom mohly být ve finále dvě Češky, to bych si přála.

Jak „čekáte“ poslední hodiny na formu?

Kumuluju si energii a připravuju se psychicky. Přemejšlet, s čím půjdu na plac.

…třeba hodit osobní rekord?

Myslím si, že fyzicky na to mám. Připravená jsem nejlíp, co jsem kdy byla. Musí se to sejít s technikou a je třeba to zvládnout na tom tvrdém bolavém povrchu.

A jak vám jde čínština?

S tou jsem skončila. Učila jsem se slova říct pětsetkrát, ale řeknete to trochu jinačím tónem a oni jsou úplně mimo. Nemá to smysl.

Autor: Radek Smekal

18.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Vladimír Mečiar
AKTUALIZOVÁNO
6

Sporné Mečiarovy amnestie. Slovenští poslanci otevřeli cestu k jejich zrušení

Mapa republiky
6

Na sněhovém poli Mapa republiky je téměř 10 metrů sněhu

Vyceněné zuby a vypoulené oči. Ronaldova busta terčem vtípků

Při slavnostním pojmenování letiště na Madeiře po Portugalci Cristianu Ronaldovi vzbudila velkou pozornost fotbalistova busta, která se stala terčem kritiky i mnoha internetových vtípků. Sochař Emanuel Santos hájí výtvor tím, že se řídil zadáním hvězdného útočníka Realu Madrid, a tvrdí, že sám Ronaldo byl s výsledkem spokojený.

AKTUALIZOVÁNO

Rusnok: Konec intervencí může nastat prakticky kdykoli

/ANKETA/- Konec režimu devizových intervencí může nastat kdykoliv po konci tzv. tvrdého závazku, tedy od dubna, řekl dnes guvernér ČNB Jiří Rusnok. Zároveň upozornil, že centrální banka již nebude zveřejňovat možné scénáře načasování konce kurzového závazku.

Marksová: Opatření vůči řidičům hraničí se šikanou. Oplatíme stejnou mincí

Česká republika a Slovensko jsou připraveny zavést protiopatření vůči některým zemím kvůli jejich požadavkům na české řidiče při vyslání do ciziny. Šoféři z některých starých unijních států by tak pro jízdu po českém a slovenském území potřebovali různé doklady v češtině a slovenštině. Novinářům to dnes řekla ministryně práce Michaela Marksová.

Sobotka zdůraznil nutnost kompromisů, aby se neopakoval brexit

/ANKETA/- Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na dnešním společném jednání české a slovenské tripartity zdůraznil nutnost najít kompromis ohledně směrnice o vysílání pracovníků. Zasedání na zámku ve Štiříně u Prahy se předpisem zabývalo, účastníci ho kritizovali. Sobotka zdůraznil, že se země musejí v rámci Evropské unie navzájem poslouchat. Jinak mohou podle něj nastat další podobné zlomy, jako byl brexit, což by si nepřál.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies