"Ve všech ohledech jsem ženou. Můj mozek je více ženský než mužský," uvedl Jenner v rozhovoru.

O jeho příběhu se začalo spekulovat poté, co si začal pomocí plastických chirurgů upravovat obličej. Nechal si mimo jiné zmenšit nos a odstranit ochlupení z obličeje a hrudi. Chce oficálně změnit pohlaví. Zhruba půldruhého roku se podrobuje hormonální terapii.

Nyní pětašedesátiletý atlet, jenž získal olympijské zlato v tehdejším světovém rekordu 8616 bodů, v sobě cítil ženské prvky od dětství. Rád se například oblékal do matčiných a sestřiných šatů. "Nevěděl jsem, proč to dělám. Prostě mi to dělalo dobře," uvedl.

Jenner byl třikrát ženatý. Naposledy s Kris Kardashianovou, čímž se stal otčímem jejich dcer v čele s nejznámější Kim, které v médiích vystupují jako "profesionální celebrity". V rozhovoru zdůraznil, že ho nikdy nepřitahovali muži a že jeho genderová identita nemá nic společného se sexualitou.

"Nejsem gay. Co vím, tak jsem heterosexuál. Celý život jsem byl se ženami a vychovával děti," uvedl Jenner. V rozhovoru uvedl, že je mu líto, pokud někomu svou nejistotou ohledně pohlaví ublížil. "Omluvil jsem se všem. Omlouval jsem se celý život," dodal olympijský vítěz.