Tour bude opět dvoudílná, prvním mítinkem bude 29. ledna Beskydská laťka v Třinci a druhým 1. února Hustopečské skákání.

Kromě Baršima už mají pořadatelé potvrzen start bahamských skokanů Donalda Thomase, jenž je mistrem světa z roku 2007, a Trevora Baryho. Z českých reprezentantů bude hlavním uchazečem o přední umístění pochopitelně Jaroslav Bába.

"Baršim je spoludržitelem rekordu Beskydské laťky, kde loni zdolal 234 centimetrů. Letos na mistrovství světa získal stříbrnou medaili," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer mítinku Alfonz Juck. Z výškařů, kteří zdolali 230 cm, jsou ve startovní listině Polák Sylwester Bednarek a také Ital Gianmarco Tamberini.

V kategorii žen je hlavní favoritkou Švédka Emma Greenová-Tregarová. Po mateřské dovolené se vrací k závodění olympijská vítězka z Atén 2004 a dvojnásobná halová mistryně světa Jelena Šlesarenková, která se chce probojovat na místo ruské jedničky. Do okruhu favoritek se také řadí karibská šampionka Levern Spencerová s osobním maximem 198 cm.

"Do Moravské tour zasáhnou stejně jako v minulých ročnících také atleti mladé nastupující generace. Jedním z nich bude Řek Adonios Mastoras s osobním rekordem 229 centimetrů a mezi ženami teprve sedmnáctiletá Ruska Irina Ilievová," dodal Juck.

Stejně jako v předešlých ročnících určí vítěze součet výkonů z obou mítinků.