Jednatřicetiletá Wlodarczyková na Memoriálu Kamily Skolimowské čtyřikrát překonala hranici 80 metrů, což je vzdálenost, kterou dosud žádná jiná žena nepřehodila. Rekordní pokus se jí povedl ve čtvrté sérii. Do historických tabulek se zapsala už pošesté v kariéře a aktuálně jim vévodí bez tří dnů rovné dva roky.

Nejlepší letošní světový výkon předvedl i další polský kladivář Pawel Fajdek. Suverén sezony, který ale senzačně ztroskotal v olympijské soutěži už v kvalifikaci, poslal náčiní do vzdálenosti 82,47 metru.

V soutěži koulařů se rozloučil s kariérou olympijský vítěz z Pekingu a Londýna Tomasz Majewski. Čtyřiatřicetiletý polský vrhač ve svém posledním závodě skončil výkonem 21,08 metru druhý, v poslední sérii ho připravil o vítěznou derniéru Novozélanďan Tom Walsh (21,48).

Čtvrté místo obsadil český reprezentant Tomáš Staněk, který si vylepšil letošní venkovní maximum na 20,73. Čtvrtý skončil také Petr Svoboda v běhu na 110 metrů překážek za 13,70. Na ženské stovce s překážkami doběhla třetí Lucie Koudelová v čase 13,64.