Nechce přijít mimo jiné 17. května o start na exhibici v ulicích Manchesteru, kam byla pozvána.

Když upadla v semifinále závodu na 400 metrů na šampionátu v Sopotech, myslela si, že se pouze odřela. Vyšetření po týdnu však ukázalo, že jí praskla kolenní čéška. Rosolová proto odložila o týden odlet do JAR a nakonec cestu zrušila úplně. "Nemělo by to valný význam, nešlo by pořádně trénovat," řekla v rozhovoru.

Připravovala se doma, nejprve volněji, poslední týden už intenzivně. "Možná jsem to chtěla zbytečně rychle všechno dohnat a byla jsem přetažená," přemítala. Důsledkem je zánět v jejím těle, kvůli kterému jí natekla obě kolena a v pondělí Rosolová mohla sotva chodit. "To už jsem byla docela pesimistka, ale dnes už je to o dost lepší."

Nyní čeká na vyšetření, která by měla odhalit příčinu, původ a místo zánětu v těle. Možná proto odloží odlet na soustředění do Chorvatska, který má naplánovaný na sobotu. "Věřím, že to bude v pohodě. Už jsem si říkala, že někdo snad má panenku vúdú a chce mě zničit," snažila si nad zdravotními problémy žertovat.

Zůstává optimistkou a zatím neruší ani první start na Diamantové lize v Dauhá 9. května. "Věřím, že to bude banalita, trochu si odpočinu a bude to v pohodě," uvedla. Pak by měla jet i do Manchesteru, kde už v roce 2012 běžela hladkou dvoustovku.

Nyní si místo ní vybrala 200 metrů překážek. Závod je sice v termínu extraligy, ale Rosolová by měla dostat od USK Praha povolení. "Taková nabídka se neodmítá," prohlásila vicemistryně Evropy z Helsinek 2012 o pozvání na akci Great CityGames, jejíž hvězdou byl v minulosti například Jamajčan Usain Bolt.