Měl útočit na vlastní národní rekord, pokořit čas 13,29 sekund. Místo toho doklusal do cíle v poli poražených a se svalovým zraněním. Překážkář Petr Svoboda absolvoval na Julisce další z mnoha smolných závodů na území české republiky.

„Začínám mít smůlu na domácí závody,“ kroutil hlavou po vystoupení na Memoriálu Josefa Odložila.

Například světový mítink Zlatá tretra poprvé dokončil až loni a na posledním mistrovství republiky po překonání českého rekordu nedokončil finále.

„Nevím, jestli jsou to nervy, když vždycky závodím na domácí půdě,“ přemítal překážkář Olympu Praha. „Chci ukázat, že i my máme sprintera světové úrovně. Ale místo toho ukážu, že máme dalšího atleta, který se dokáže zranit doma.“

Charakter Svobodova zranění se ukáže až s odstupem času. Na zásadní problém v podobě natrženého svalu to nevypadá.

„Sám nevím, co s tím je, ale měl jsem tam bouli. Budu doufat, že to je jenom křeč a že se do Zlaté tretry dám dohromady,“ věřil krátce po závodě.

Dalším startem v programu předního evropského překážkáře je právě prestižní ostravský mítink, který se koná už za týden.

„Jestli ještě letos budu v České republice závodit, záleží na zdraví, na mém největším protivníkovi v životě,“ uzavřel smolař letošního ročníku Odložilova memoriálu.