Nový roadster a kupé ze série „Z“ staví BMW společně s Toyotou a zatím všechny dosavadní informace říkají, že se máme na co těšit. Nástupce aktuální Z4 dostane společnou platformu s japonským protějškem v podobě nové generace legendární Supry.

Pod kapotou se objeví přeplňované čtyřválce a také dobře známé řadové šestiválce se dvěma turby. K dispozici je zatím první oficiální obrázek, poodhalující nízký roadster s výraznými bočními liniemi, vytaženými blatníky a zamračenými světly s charakteristickými světlomety, kterým se říká „Angel Eyes“.

Bohužel to, co ukáže mnichovská automobilka v Pebble Beach, je stále pouze koncept, takže produkční varianta teprve přijde.

Maskovaný prototyp BMW X2.
Chystané BMW X2 se ukázalo s maskováním. Bude další předokolkou BMW

Oproti tomu M5 nové generace je už finální a hotový produkt, který BMW poodhalilo na své facebookové stránce formou videa. To má sice jen deset sekund a moc toho neodhaluje, stejně má ale něco do sebe.

M5 si pod kapotou poveze vyladěnou verzi stávající osmiválce o objemu 4,4 litru a se dvěma turby, z jehož útrob vyždímá přibližně 600 koní výkonu a 700 Nm točivého momentu. Zrychlení se podle prvních informací odehraje za přibližně 3,5 sekundy a nový rychlý sedan bude těžit ze zcela nového pohonu všech kol.

Zatímco za normálních okolností bude M5 čtyřkolka, přepnutí do sportovního režimu s vypnutou stabilizací zcela odpojí pohon předních kol. Zbyde tak čistá zadokolka schopná driftování a všech ostatních legrácek.

M5 se světu odhalí již 21. srpna a to ve speciální edici First Edition, doladěné divizí BMW Individual.

Zdroj: Youtube