Jednou z nich je funkce autonomního parkování. Jde o podobnou záležitost, jakou nedávno představilo konkurenční BMW u nové generace řady 7. Narozdíl od bavorské automobilky ale Mercedes k parkování nevyužívá klíč, jako dálkový ovladač slouží chytrý telefon.

Ten se prostřednictvím aplikace spojí s vozem a řidič, který už není uvnitř auta, pak několika pohyby prstu po displeji telefonu snadno zaparkuje (nebo vyparkuje). Dálkové ovládání funguje do vzdálenosti do tří metrů.

Toto řešení se může hodit například při zajíždění do úzkých parkovacích míst a garáží. Posádka totiž bude moci vůz opustit ještě před samotným zaparkováním.

Zdroj: Youtube

Smartphonem také půjde díky technologii NFC automobil odemykat i zamykat.

Nové "éčko" však bude vybaveno i dalšími zajímavými technologiem, například adaptivními světlomety složenými z 84 diod či systémem, který umí aktivně "sáhnout" do řízení v případě hrozícího střetu. Novinkou jsou také airbagy v zadních bezpečnostních pásech.

Co se týče motorů, mluví se o návratu řadových šestiválců, jedna verze dokonce prý dostane čtyři turbodmychadla, nebo o trojici hybridních verzí.

Více informací o technice nového Mercedesu třídy E najdete zde.