I když slovo "řídí" v tomto případě asi patří do uvozovek. Hammond krotí jen elektrický vozík. Zato speciální.

Hvězda, kterou proslavil zejména motoristický pořad Top Gear a nyní se věnuje show jménem The Grand Tour, je totiž po operaci kolene odkázána na pohyb s pomocí berlí. Ale protože žije na farmě a má mimo jiné několik psů, musel Hammond vyřešit, jak je venčit. A jak jim při tom stačit.

Pomohli mu jeho blízcí. Po návratu ze Švýcarska, kde moderátor strávil několik dní v nemocnici, mu věnovali starý elektrický vozík, který kdysi patřil místnímu farmáři. Před tím, než jej Hammond převzal, stroj prošel renovací.

Před nehodou Richard Hammond ztratil nad autem kontrolu.
Další detaily o Hammondově nehodě. Auto prý letělo 100 metrů v kotrmelcích

"Hamster" si nový dopravní prostředek pochvaluje, po krátké době používání ale přišel na jednu chybu. Vzhledem k tomu, že se i nadále nejčasteji pohybuje s berlemi, musí je mít neustále u sebe. Což je na vozíku problém, není je kam dát, v rukách zase překážejí. Proto se rozhodl nový stroj vylepšit a přidělat k němu speciální držáky na berle.

Hammond toto řešení pojmenoval "twin-crutch scabbard", tedy dvouberlovou pochvu. V angličtině jde o vtipnou hříčku odkazující na jeden známý termín z automobilového průmyslu: dvouspojkovou převodovku, tedy "twin-clutch transmission".

Ve skutečnosti jde ale jen o dvě uřízlé trubky. S jejich úpravou pak Richardovi pomohl jakýsi Charlie, který nechtěl, aby Hammond pracoval s pilou - seznam Hammondových nehod je prý už tak dost dlouhý. I tak je moderátor na novinku hrdý. Jak se pochlubil čtenářům serveru Drive Tribe, nechápe, že podobné držáky nejsou standardní součástí všech invalidních vozíků.

Zdroj: Youtube