Zcela konkrétně se zdá, že si Santa Fe od Kony vypůjčí uspořádání světlometů. Místo velkých trojúhelníkových světel třetí generace, protažených daleko do blatníků, dostane novinka úzké štěrbinové světlomety na rozhraní kapoty a nárazníku a následně větší světla, umístěná pod ně. Aby toho nebylo málo, poodhaluje obrázek ještě nízko umístěné mlhovky.

Celkově se navíc vzhled auta o něco přiostří. Jak ukazuje jeden z teaserů, který zabírá vůz z boku, zadní partie má být hranatější a chybět nebude ani výrazný prolis přes celou délku auta, opticky snižující jeho výšku.

Ilustrace „café raceru“ od Porsche.
OBRAZEM: Jak by to vypadalo, kdyby známé automobilky vyráběly motocykly?

Reálnější a více odhalující obrázky nicméně chystá Hyundai na příští měsíc, ještě než ukáže Santa Fe veřejnosti na začátku března na ženevském autosalonu. Do prodeje se potom novinka dostane snad ještě do konce letošního roku.

Velkým tématem nového Santa Fe má být bezpečnost. Hyundai do této oblasti přihodí balíček asistenčních prvků Smart Sense, který disponuje mimo jiné systémem automatického brždění při parkování a vyparkovávání. Novinkou má být také monitoring osob na zadních sedadlech, určený pro bezpečnost dětských cestujících.