Známý americký moderátor a komik věří, že se z aukce Gooding and Co.'s Pebble Beach, která se uskuteční 18. srpna, podaří získat odpovídající částku.

Nadace Fisher House poskytuje bezplatné nebo nízkonákladové ubytování po celých Spojených státech, a to jako pro vojenské veterány, tak i pro dobrovolníky poskytující potřebným zdravotní péči.

Otázkou je, za kolik Jay Leno bude svůj Fiat 500, který si dnes kdokoliv může kdekoliv koupit zbrusu nový za zhruba 400 tisíc korun, vůbec schopen prodat.

Slavný moderátor ale věří, že jeho jméno pomůže získat daleko více peněz. Fiat 500 podle svých slov navíc považuje za velmi spolehlivé a bezpečné auto.

„Jsme mu velmi vděční za to, jakou neochvějnou a příkladnou podporu vyjadřuje našim potřebným, kterým pomáhá shánět peníze," děkoval Lenovi Ken Fisher, ředitel nadace Fisher House.

„Když člověk ví, jakou má Jay Leno vášeň pro auta a co každé z nich pro něj znamená, musí mu být jasné, že pro dobrou věc je ochoten obětovat i něco opravdu mimořádného," uzavřel Fisher.