Sedm vozů v provedení liftback a nejvýkonnější variantě s šestiválcovým motorem 3,6 FSI o výkonu 260 koní, pohonem všech kol a automatickou šestistupňovou převodovkou DSG, je v tmavých barvách. Ke zrychlení z nuly na 100 kilometrů v hodině stačí šestiválcové limuzíně 6,4 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 250 kilometrů v hodině.

Superby jsou vybaveny mimo jiné policejní kamerou se záznamem rychlosti vozidla a radarem, radiostanicí integrovaného záchranného systému nebo hledacím přenosným světlometem. Rychlost dokáží změřit jak z místa, tak za jízdy.

Škoda Superb s šestiválcovým motorem FSI o objemu 3,6l a výkonem 191kW (260 k) s maximální rychlostí jezdí na bernartickém a mirošovickém úseku dálnice D1.

Policie si pochvaluje, že se novinka bude snáze schovávat v provozu ostatních vozidel. A má pravdu, na českých silnicích se Superbů pohybuje opravdu mnoho. Vlajková loď mladoboleslavské automobilky patří mezi nejoblíbenější vozy střední třídy, loni se jich u nás prodaly skoro čtyři tisíce.

Policejní Superb přesto poznat lze, chce to však jistou dávku ostražitosti. Asi nejvýraznějším znakem je dlouhá, klasická prutová, anténa. Běžný Superb má na střeše jen jakousi ploutvičku.

Na ostravskou část dálnice D1 vyrazil nový speciál Škoda Superb 3,6 FSI V6 4×4. Je jedním ze sedmi vozů, které od mladoboleslavské automobilky převzala Policie ČR.

Dalšími charakteristickými prvky, které jsou však méně zřetelné, jsou nenápadné LED majáky v předním nárazníku či dva červené displeje umístěné za předním a zadním sklem s možností volby zobrazovaných nápisů.

Policejní Superby lze ale také poznat podle registrační značky, pomoci při tom může i znalost barevného provedení vozů přidělených do jednotlivých krajů. Jejich seznam už koluje na internetu - především po sociálních sítích.

Kde tedy můžete na nové policejní Superby narazit?

Kraj SPZ Barva
Středočeský 1SY 3697 hnědá
1SY 3694 modrá
Královéhradecký 4H8 1674 hnědá
Vysočina 4J1 4513 červená
Olomoucký 3M8 2957 červená
Jihomoravský 8B6 2673 modrá
Moravskoslezský 8T0 2759 hnědá