Pojďme si ale nejdřív stanovit pravidla našeho žebříčku. Vůbec nejdražšími vozy nabízeným k prodeji v Česku jsou momentálně asi LaFerrari Aperta za nějakých 126 milionů korun a Bugatti Chiron za přibližně 90 milionů, oba exkluzivní modely jsou však pouze nabídkou českého prodejce a reálně jsou vozy u majitelů v zahraničí.

Podobné inzeráty jsme tak ignorovali a zaměřili se pouze na auta, která stojí fyzicky na našem území a během pár hodin byste v nich mohli odjet domů. Když máte tolik peněz v ruce, přece nebudete čekat… Stejně tak jsme vypustili vozy, u nichž je předpokládaná cena jistě astronomická, ale dozvíte se ji až na vyžádání.

Koenigsegg Agera RS při sprintu 0-400-0.
Bugatti Chiron přišlo o rychlostní rekord. Pokořil ho starý Koenigsegg

Proto se do seznamu nedostal například Koenigsegg Agera, který je už několik let na prodej v Ostravě. V roce 2014 si za něj prodejce žádal 26,5 milionu korun, nyní uvádí cenu na dotaz. Berte to s nadsázkou, ale přece je před koupí vozu lepší vědět, pro jaký obnos si máte skočit do banky.

Desítku nejdražších vozů na prodej v České republice najdete v galerii. Většinu vozů pak lehce najdete na inzertním portálu TipCars.com.